Mam do was takie pytania które mięśnie najbardziej wpływają na siłę uderzenia. Chodzi mi oto na jakich partiach mięśni najlepiej sie skupić aby powiększyć siłę uderzeń ;D
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2009-01-10, 22:17
JW., ale czy skupienie największej uwagi tylko na tych partiach zwiększy znacząco siłę uderzenia? Wątpię. Ciało należy rozwijać, budować, udoskonalać równolegle oraz "symetrycznie". Np. takie ćwiczenia jak ciągi oraz przysiady wpływają najlepiej na budowanie masy ciała oraz jego "siłę". A jak wiadomo przy pracy nad mięśniami naramiennymi nie wykonujemy ich. Więc nie zapominaj o reszcie partii i życzę przyrostów masy jaki i siły.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
JW., ale czy skupienie największej uwagi tylko na tych partiach zwiększy znacząco siłę uderzenia? Wątpię. Ciało należy rozwijać, budować, udoskonalać równolegle oraz "symetrycznie". Np. takie ćwiczenia jak ciągi oraz przysiady wpływają najlepiej na budowanie masy ciała oraz jego "siłę". A jak wiadomo przy pracy nad mięśniami naramiennymi nie wykonujemy ich. Więc nie zapominaj o reszcie partii i życzę przyrostów masy jaki i siły.
ale Lazzarowi, chodzilo chyba o to, ktore najbardziej wplywaja na sile uderzenia, bo to ze najlepiej wszystko trzeba trenowac, to wiadomo
Nie wiem ale gdy chodziłem na Fight CLub to te treningi przebiegały jakoś inaczej bardziej mi sie to podobało chociaż to ten sam trener i zniechęcił mnie jeszcze kolega mówiac ze na karate nie opłaca sie chodzić ponieważ to nic nie daje niewime jaka w tym prawda mozesz mnie oświecić :D
Nie ma SW, która nic nie daje. Każda daje mniej lub więcej. Kyokushin jest akurat dobrym stylem, gdzie sparingi często odbywają się w formule full-contact, na zasadach KB (ale to zależy od sekcji). Jeśli ten sam trener prowadzil ten fightclub, to można się spodziewać, że walka na treningach karate będzie wyglądała bardzo podobnie. A kolega coś w ogóle ćwiczy, czy expert samozwaniec?
Zalez wg mnie karate jest dla dzieci widzilem tam jakies wygibasy ich i stwierdzilem ze to dla dzieci wedlug mnie to sie w zyciu nie przydaje;p no moze troszke:P
A tak to jakims sprzetem dysponujesz czy silownia? ja ogólnie przestaje z silownia i se bede musial planu poszukac:P