Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Lucjusz1992
2009-10-24, 13:14
Siłka a trawka
Autor Wiadomość
Toq 

Wysłany: 2009-10-23, 16:37   Siłka a trawka

Witam... Chodzę na siłownie i od paru dni zażywam kreatynę... Do tego od poniedziałku zaczynam treningi mma... Wiem, że takie treningi wymagają wyrzeczeń w stylu ograniczeń z używkami... Czytałem, że nawet okazyjne picie rujnuje długi okres ćwiczeń na siłowni itp... Dlatego pić przestanę... No ale, tutaj przejdę do sedna sprawy, lubię też sobie od czasu do czasu przypalić zielone :D. Co sądzicie o paleniu w okresie w którym się ćwiczy? Słyszałem coś, że obniża to testosteron. Prawda to? Jeśli tak to jaki udział testosteron ma w treningach?

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2009-10-23, 16:43   

Ilość THC zawarta w przykładowym jednym pakiecie jest znikoma, i nie masz co się martwic o sprawy związane z treningami na siłowni. Często owa opcja jest praktykowana przez kulturystów (Pan Arnold z tego słynął), ponieważ tak jak napisałeś alkohol jest dla nich zgubny. Więc od czasu, do czasu nie zaszkodzi wszystko jest dla ludzi, ale jako, że prawo jest jakie jest: Nie namawiamy do praktykowania.

P.S Inna sprawa dlaczego kreatyna, jeżeli dopiero co zacząłeś trening na siłowni.

"Ból przemija, chwała trwa wiecznie"
Alan Shearer

stilian 

Wysłany: 2009-10-23, 16:50   

Cytat:
Czytałem, że nawet okazyjne picie rujnuje długi okres ćwiczeń na siłowni itp...

Zależy jak kto rozumie okazyjne. Ja sobie raz na jakiś czas pozwalam na małe piwko dla zdrowia. Okazyjne picie rujnuje to co się wypracowało na siłowni, ale głównie kulturystom, nafaszerowanym sterydami, dla których każdy gram mięcha jest cenny.

Toq napisał/a:
Jeśli tak to jaki udział testosteron ma w treningach?

Im więcej testosteronu, tym większe mięśnie urosną :mrgreen: A myślisz po co się bierze zastrzyki z teściem :-P Głębokie przysiady ze sztangą na barkach pobudzają gruczoł krokowy do wytwarzania większej ilości testosteronu...podobno

Toq 

Wysłany: 2009-10-23, 17:03   

Na siłownie chodzę od września ;D Kiedyś też trenowałem... Kumple mówili, że już mogę brać kreatynę a jako, że leżała nieużywana to zacząłem ją stosować... Tzn jak na razie dużo jej nie zjadłem :D Jedną łyżeczkę przed siłownią i po w ten wtorek i czwartek...

amen20 

Wysłany: 2009-10-23, 17:14   

Ja bym sobie kredke odpuścił na razie i poćwiczył na sucho jakiś czas + dieta. Co do zioła to od czasu do czasu na pewno nie zaszkodzi.

Toq 

Wysłany: 2009-10-23, 17:16   

Hmmmm no to kiedy mniej więcej tą kreatynę zacząć jeść? W ogóle kiedy jakieś odżywki :D

amen20 

Wysłany: 2009-10-23, 17:34   

Jeśli bardzo chcesz jesc ta kredke to zacznij kiedy będziesz widział zastoje w treningach, kiedy będziesz zbliżał się do granicy... Jeśli będziesz mial diete to możesz zarzucić sobie gainera jakoś po siłce. W tematach Lucjusza znajdziesz wszystkie potrzebne info, pozdro.

Majkel

Wysłany: 2009-10-23, 17:47   

Toq, to jak Ty ją jadłeś :lol: 2 razy na 5 dni?

Toq 

Wysłany: 2009-10-23, 18:54   

Tak pisało w dawkowaniu :D 5g przed treningiem i 5 po...

Batman 

Wysłany: 2009-10-23, 19:01   

No ale dla profesjonalisto i bardzo pozno :lol: w sumie do odzywek tez trzeba poczekac na poczatku jest dieta :-)

Hate91 
KickBoxing , MT

Wysłany: 2009-10-23, 19:21   

Toq, odpuść se jaranie bo to gówno i łatwo jest sie wykończyć , picie jedynie okazyjnie ale nei okazyjnie co piątek co impreze :D

Batman 

Wysłany: 2009-10-23, 19:31   

z tym jaraniem to racje ma dla mnie to jest zwyczjane gowno:D tym bardziej w polsce kazdy mowi ze czyste z holandii a to gowno prawda bo to jest zielsko "czyste" z piwnicy w granulkach chodowane haha ponoc PRAWDZIWE jest zdrowe ale takie tylko znajdziesz na jamajce i w tym podobnych krajach, poza tym oni to tam pala bo maja taka religie czy cos takiego dokladnie nie wiem wiem ze to o religie chodzi ;-)

Majkel

Wysłany: 2009-10-23, 19:35   

Ludzie ktoś pali to niech pali,jego zdrowie jego wola - żaden profesor online nie wbije mu do głowy,że nie warto,więc po co ten zbędny spam :-D

Hate91 
KickBoxing , MT

Wysłany: 2009-10-23, 19:39   

Majkel, ja tylko mowie zrobi(sz) sobie co zechcesz

Batman, to podobno kontakt z bogiem miało ułatwiać i jak sie to paliło to niby aby dostrzec rzeczy jakis sie normalnie "niezjaranie" nie widzi ale to kiedyś czytałem na PIERDOLOPEDI wiec nie wiem czy to prawdziwe informacje były

Majkel

Wysłany: 2009-10-23, 19:42   

Hate91 napisał/a:
Majkel, ja tylko mowie zrobi(sz) sobie co zechcesz

Ja nie palę,ale wiem że takie kazania internetowe niczego nie dadzą.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi