mam jeszcze pytanie, czy kreatyna jest w moim wieku szkodliwa i czy oplaca sie ja brac
[ Dodano: 2010-07-03, 20:07 ]
A więc czy takie coś było by dobre?
pon: 2x 15 - Pompki klasyczne 2x 10 - Pompki z wąskim rozstawem rąk +dłonie w krzyzu
i 5x5 - Pompki z nogami wyżej potem
2x 40brzuszków 2x 50 sit apsów i potem podnoszenie nóg z nogą w górze 2x 10x 2sec
2x 15 przysiadów z podskokiem
wto: wolne
śro:2x 15 - Pompki klasyczne 2x 15 - Pompki na pięściach 5x 5 - Pompki na palcach (jak mi sie uda:)) 5x5 - Pompki z nogami wyżej 2x 40brzuszków 2x 50 sit apsów i potem podnoszenie nóg z nogą w górze 2x 10x 2sec
2x 10 przysiadow z podskokiem 1x 20przysiadow na palcach (gornej czesci stopy)
czw: 1x 30 - Pompki klasyczne 2x 10 - Pompki z wąskim rozstawem rąk 3x 5 -Pompki z klaśnięciem 2x 10 - pompki na pięściach
2x 40 brzuszków 2x 50sit apsów
1x 20 przysiadow ze skokiem 1x 20 normalnych
pią: 2x 15 - Pompki klasyczne 2x 10 - Pompki z wąskim rozstawem rąk +dłonie w krzyzu
i 5x5 - Pompki z nogami wyżej potem
2x 40brzuszków 2x 50 sit apsów i potem podnoszenie nóg z nogą w górze 2x 10x 2sec
2x 15 przysiadów z podskokiem
Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 11 Cze 2010 Posty: 58 Skąd: Tu i tam ;P
Wysłany: 2010-07-03, 20:55
W Twoim wieku nie warto zażywać jakiekolwiek odżywki i tego typu rzeczy,po prostu masz jeszcze czas na to.Jak już koniecznie chcesz ćwiczyć?...ok,rób jak chcesz ale na "sucho" że tak się wyrażę.
_________________ Masz jakąś sprawę do mnie?-PW ;) /
Ojojoj dopiero zaczynasz trening nie potrzebne ci sa zadne odzywki,tymbardziej ze jestes młody i zwykła dieta wysokobiałkowa bedzie lepsza od wszystkiego innego.Czyli od dzis zamiast 5 kanapek na sniadanie jajka robione dowolnie/płatki zwykłe(kornflejksy ?) na obiad zamiast ziemniaczkow ryz/kasza/makaron + jakies miesko i na kolacje CHUDY twaróg.Mozesz jesc wszystko,nie musisz liczyc sobie kalori ale staraj się jesc zeczy bogate w białko j.w
Z tymi pompkami bedzie wporzadku..ale staraj sie zwiekszac ilosc powtorzen w serji bo z czasem dostaniesz zastoju-->brak progressu siły.
Mozesz ostatecznie załatwic sobie jakies lekkie hantelki do 5 kg i porobic sobie biceps tzn ugananie ramienia ale tez nie zwiekszaj ciezaru tylko ilosc powtorzen(Chyba ze ktos z userow poda ci cwiczenie na biceps..powinno byc lepsze ale nie mam pomysłu w tej chwili).
Przydało by ci sie cos na przedramie..ale to wystarczy zaciskac gumowa piłke albo kup sobie sciskacz do rak (koszt ok 20 zł).
Mozesz tez kupic sobie drazek wydatek ok 40-50 zł..
Mozesz ostatecznie załatwic sobie jakies lekkie hantelki do 5 kg i porobic sobie biceps tzn ugananie ramienia ale tez nie zwiekszaj ciezaru tylko ilosc powtorzen
Lepiej nie, bo źle będzie wykonywał to ćwiczenie i sobie zaszkodzi, jak siłownia, to tylko z doświadczonym instruktorem, czy kimś, kto się zna na sprawie
Mozesz ostatecznie załatwic sobie jakies lekkie hantelki do 5 kg i porobic sobie biceps tzn ugananie ramienia ale tez nie zwiekszaj ciezaru tylko ilosc powtorzen
Lepiej nie, bo źle będzie wykonywał to ćwiczenie i sobie zaszkodzi, jak siłownia, to tylko z doświadczonym instruktorem, czy kimś, kto się zna na sprawie
Oj bez przesady jesli zastosuje sie do naszych rad to nic mu sie nie stanie..
Chociaz lepsze od tych hantli w jego przypadku byly by gumy..
[ Dodano: 2010-07-03, 23:37 ]
Świeżak napisał/a:
Pitca dzięki!
hantelki mam i to wszystko do sciskania
Świeżak napisał/a:
Pitca dzięki!
Ale chyba nie cierpisz na podwyzszony cholesterol/choroby sercowe/nadwage nie?
Jesli nie to o nic nie musisz sie matywic
Tak, tylko, że zamiast działać bicepsem, to on sobie nawali na maxa ciężarków, będzie pracować plecami i będzie szałaputnie spuszczał w dół rękę z hantlem.
Świeżak napisał/a:
Pitca dzięki!
Ale chyba nie cierpisz na podwyzszony cholesterol/choroby sercowe/nadwage nie?
Jesli nie to o nic nie musisz sie matywic
Tak, tylko, że zamiast działać bicepsem, to on sobie nawali na maxa ciężarków, będzie pracować plecami i będzie szałaputnie spuszczał w dół rękę z hantlem.
Dlatego dobrze by bylo zeby ktos mu dokładnie pokazał technike jak wykonywac te cwiczenie i poprawiał az nie wyrobi dobruch nawyków.
Prawda jest taka ze zrobi jak chce my mu mozemy tylko poradzic