Mam treningi TKD 3 razy w tygodniu ( Poniedziałek, czwartek i sobotę ) Dało by radę dorzucić do tego siłkę, czy nie bardzo ? Prosze o jakieś rady z góry dzięki
_________________ - Taekwon-do -
- Thai boxing -
- Hapkido -
"Ten, kto pokonuje innych, jest silny. Ten, kto pokonuje siebie, jest potężny."
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2008-10-09, 16:55
Na pewno zmieścisz siłownie tylko (czuje to po sobie), to już nie to samo jak ćwiczyłem bez dodatkowych zajęć. I jak dostaniesz mocny "wycisk" na TKD to na drugi dzień będziesz musiał się mocno zmobilizować do pracy na siłowni. 2 lub 3 razy w ciągu tygodnia powinny zmusić twoje mięśnie do "rozrostu" . Tylko się za bardzo nie przetrenuj .
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Przy TKD siłownia nie jest potrzebna wg mnie. Ciężko będzie podbić masę, jedynymi sensownymi ćwiczeniami są ćwiczenia na nogi - przysiady ze sztangą, wspięcia na palce ze sztangą, unoszenie nóg z ciężarem na ławeczce, suwnica.
_________________ K-1 World Max 2003 & 2008 Champion