maxiskill Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 11 Lip 2009 Posty: 25 Skąd: Polska (połd. wsch.)
Wysłany: 2009-09-09, 22:10 Siłownia a Jujitsu
Witam,
Mam następujące pytanie, otóż od dłuższego czasu ćwiczę na siłowni i od niedawna zacząłem trenować jujitsu. Stąd pytanie jaki trening dobrać do jj.
nie chodzi mi o konkretne ćwiczenia, ale o typ treningu...
Z góry dzięki z a każdą podpowiedz :D
_________________ Si Deus pro nobis, quis contra nos?
Ustąp aby zwyciężyć, burza łamie drzewa,
a trzciną tylko kołysze.
jakie jj?
jak tradycyjne to w sumie jeden chuj co będziesz na siłowni robił
jak sportowe modern ju jitsu to ogólnorozwojówka, siła, wytrzymałość, mało ćwiczeń izolowanych i dużo się rozciągać, żeby przez siłkę nie stracić koordynacji.
Przy czym wypadałoby wtedy myśleć o wszystkich istotnych grupach mięśniowych - czyli nie zapominać o łydkach, przedramionach, palcach nawet itd. - jak bruce lee ;]
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2009-09-10, 16:25
FBW, ACT, Push&Pull.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
"Ból przemija, chwała trwa wiecznie"
Alan Shearer
maxiskill Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 11 Lip 2009 Posty: 25 Skąd: Polska (połd. wsch.)
Wysłany: 2009-09-10, 17:27
Killu napisał/a:
A co chcesz osiagnac? Zbudowac mase, sile, wytrzymalosc? Napisz to bedziemy myslec co dalej :P
Generalnie to wytrzymałość i siłę:)
a trzciną tylko kołysze.
Wysłany: 2009-09-10, 19:50
To jeszcze nie koniec :P Uloz plan, wrzuc i ocenimy wtedy dopiero bedzie dokonana pomoc xD Ps. jak zaczynasz przygode z silownia to zmieniaj plan co 2,5-3 miecha.
Wysłany: 2009-09-14, 19:39
1. Szybkie brzuszki- 30 powt. 3 serie
2. Wyciskanie sztangi leżąc- 10 powt. 3 serie
3. Wyciskanie sztangi skos- 10 powt 3 serie
4. Rozpętki na skosie 10 powt. 3 serie
5. Uginanie rąk ze sztangą stojąc (nie wiem jak to się nazywa to jest na biceps) 3 powolne serie po 8 powt.
6. 21 3 serie
7. Uginanie rąk w łącku na modlitewniku z handelkami lub sztangą łamaną3 serie po 10
8. Ściąganie na maszynie do karku 3 serie po 10
9. Podnoszenie tułowia leżąc na brzuchu 3 serie po 25
10. Wyciskanie sztangi zza karku siedząc 3 serie po 10
11. Arnoldki 3 serie po 10
12. Krucyfiks 3 serie po 8
13. Rowerek 5-10 min
To jest bardzo wstępny plan, coś mi się widzi że za duże obciązenie ale dałbym rade- porsze o poprawki i krytyke
a trzciną tylko kołysze.