Vadron Pomógł: 2 razy Wiek: 20 Dołączył: 26 Mar 2008 Posty: 77 Skąd: ja jestem?
Wysłany: 2008-08-10, 11:52 Skakanka vs tłuszcz
Witam..
Otóż postanowiłem zacząć dbać o mój organizm, nie tylko ćwicząc na siłowni (4 razy w tyg), a walcząc również z moim "pięknym" brzuchem który ma wielkie "boczki"...
Cel ? chce zrzucić 6 kg.. Mam 183 wzrostu i ważę 85 kg :(
Wiem, że bieganie jest bardzo dobre na spalanie kalorii, ale powiem uczciwie że jest to rzecz do której mnie nigdy nie pociągało, więc postanowiłem kupić skakankę - wszystko dobrze lecz ukręcają mi się rączki. Mam zamiar kupić teraz coś dobrego, co myślicie o takiej skakance :
Skakanka
Skaczę codziennie po 30 minut.
A żeby nie spamować, mam takie pytanie - gdy się za pierwszym razem ważyłem to waga wskazywała 84 kg. Kupiłem skakankę, skakałem codziennie po 30 minut, mniej jadłem, a po tygodniu czasu waga pokazała mi 85 kg ! Co jest grane ?!
Pozdrawiam !
_________________ ".. co Cię nie zabije, to Cię wzmocni !"
Pomógł: 3 razy Wiek: 21 Dołączył: 04 Maj 2008 Posty: 381 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-08-10, 15:53
a probowales a6w?? ;]
Wysłany: 2008-08-10, 16:01
Tak, brałem się za niego kilka razy... za każdym razem wysiadałem po dosłownie 2 - 3 dniach.
Nie dałem rady, pierwszy dzień mi z wielkim trudem przychodzi.
Ale to nie dlatego wysiadałem bo mnie brzuch bolał (boleć bolał i to bardzo) ale dlatego że ja już nie byłem w stanie się nawet lekko zgiąć, więc stwierdziłem że skoro w 2 - 3 dniu już się takie rzeczy wywijają i nie dam rady zrobić do końca całego dnia ze względów braku możliwości zgięcia w ostatnich ćwiczeniach, to można liczyć jak by się dzień nie zaliczył i że tak powiem olałem to 2 dzień robiłem przez dwa dni, dopiero w drugim dniu robienia drugiego dnia zrobiłem go poprawnie. Nie wiem, dobrze zrobiłem, że to przerwałem ? Czy za szybko się zniechęciłem..
Wysłany: 2008-08-10, 17:09
jak juz nie miales sily wykonac cwiczenia poprawnie to poprostu mogles chociaz starac sie to zrobic zeby brzuch wytyrac ja tak robilem ;] mnie tez przy 1 dniu brzuch tak palil ze nie moglem wytrzymac ;] albo jak nie mozesz juz to zlap z 2 3 oddechy i znowu 1 powtorzenie az zrobisz okreslona ilosc;] ja tak robilem i udalo mi sie cale 42 dni wykonac ;] pozdro ;]
Wysłany: 2008-08-10, 17:37
SZA - od poniedziałku zacznę znowu robić a6w, będę robił w ten sam sposób co mówiłeś.
Wysłany: 2008-08-10, 18:54
abs jest glownie na zbudowanie miesni brzucha a nie na spalenie tkanki tluszczowej ;] najpierw a6w a potem abs 2 i masz 6 pak ;] a skakanke sobie odpusc ;]
Pomógł: 13 razy Wiek: 20 Dołączył: 20 Gru 2007 Posty: 384 Skąd: Daleka Północ
Wysłany: 2008-08-10, 19:56
MiSieKma racje ze te 30 min dziennie na skakance to duzo, wiec moze sprobuj skakac roznym tempem? kilka minut srednio, potem kilkanascie-kiladziesiat sekund jak najszybciej, znowu srednio, znowu szybko itd. nie wiem czy to dobry pomysl, ale moze wyprobujesz?
_________________ Zawsze znajdzie się szerszy, co wielkość wielkich pieprzy...
Wysłany: 2008-08-10, 23:03
Nieee... chyba źle napisałem i mnie do końca nie zrozumieliście, skacze 30 minut dziennie wliczone z przerwami. Jak się skacze na skakance to się czuje zmęczenie, bo że tak powiem.. przestaje się skakać normalnie i co chwile się kuje.
Teo - tak, właśnie skacze tak jak piszesz, różne tempa, dwoma nogami, raz jedna raz drugą, jakieś skoki na boki... bieg ze skakanką, krzyżowanie rąk (dopiero się uczę, średnio jeszcze wychodzi).
Nie że staje w jednym miejscu i staram się 30 minut skakać bez przerw.. to nie logiczne i w tym wypadku nie zdrowe.