Trenuje Judo i w Czerwcu jadę na dość mocne zawody w Berlinie, na które chciałbym zwiększyć swoją siłę. Na siłowni ćwiczę juz ok. 4 miesiące i na samym początku widziałem efekty, że moja siła rośnie itd. Ale od jakiegoś miesiąca stoje w miejscu. Tak jak brałem 95 kg na klatke, tak biorę, 96 kg nawet nie ma mowy, żebym wycisnął. A bardzo mi zależy, żebym jeszcze troche podgonił siłę do połowy Czerwca. Co może być powodem tej pauzy? Dietę wszystko utrzymuję itp. Zainwestować w kreatyne albo coś? Dodam jeszcze, że ćwiczę tym samym planem od 4 miesięcy i tylko z klatką mam taki problem. Nogi, plecy itd. rozwijają się cały czas.
Pomógł: 24 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1417 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-05-18, 18:40
Na moje to po po prostu dopadła cię stagnacja. Zainwestowanie w kreatynę lub coś podobnego powinno ci pozwolić ją przełamać. Jednak na fachowe nazwy i konkretne porady będziesz mógł liczyć u Lucjusza czy Spetz.
Mam takie pytanie do ciebie. Masz 16 lat ćwiczysz dopiero 4 miesiące bez żadnej kreatyny itp. i już 95 kg wyciskasz? Od ile kilogramów zaczynałeś?
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Na samym początku nie poszedłem na rekord. Dopiero po 3 tygodniach z kolegą zaczeliśmy się zastanawiać ile wyciśniemy i my wyszło wtedy 86 kg, mam 186cm wzrostu i 92kg wagi, wcześniej robiłem sobie pompki i drążek w domku. A w Październiku mam 17 ;)
jak na ten wiek to bardzo dużo, nawet po tych 4 miesiącach treningów i przy tej wadze. Co do stagnacji (zastoju) nic dziwnego. Plany trzeba zmieniać, bo mięśnie się przyzwyczajają do tych samych ćwiczeń no i później tak jest. Jak chcesz żeby siła Ci poszła, to tutaj chyba najlepszym wyborem jest jabłczan kreatyny. Nie trzeba przy nim pić tak dużo wody jak przy monohydracie a i zastój powinno przerwać.
jak na ten wiek to bardzo dużo, nawet po tych 4 miesiącach treningów i przy tej wadze. Co do stagnacji (zastoju) nic dziwnego. Plany trzeba zmieniać, bo mięśnie się przyzwyczajają do tych samych ćwiczeń no i później tak jest. Jak chcesz żeby siła Ci poszła, to tutaj chyba najlepszym wyborem jest jabłczan kreatyny. Nie trzeba przy nim pić tak dużo wody jak przy monohydracie a i zastój powinno przerwać.
dokładnie jak kolega napisał zmień ćwiczenia(trochę bardziej intensywne) i w tym wypadku można już dodać kreatynę. A powoli będzie szło do przodu. Ale jak na 16lat to i tak świetny wynik.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
Majkel Pomógł: 14 razy Wiek: 20 Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 509
Wysłany: 2010-05-18, 21:31
srgen napisał/a:
Trenuje Judo i w Czerwcu jadę na dość mocne zawody w Berlinie, na które chciałbym zwiększyć swoją siłę.
Czemu trenera nie zapytasz o taką sprawę ?
_________________ BABILON PŁONIE-CZAS ODEBRAĆ KORONE BESTIA NA TRONIE KRWIĄ SPLAMIONE DŁONIE TARCZĄ MOJ BÓG MÓJ POCZĄTEK I KONIEC
Dzięki wszystkim za pomoc. Majkel jeżeli chodzi o trenera to sądzę po paru rozmowach z nim, że jest bardziej zielony na temat siłowni niż ja na początku ;) Jeszcze raz dzięki i pozdro :)
a zresztą co ci do wyciskania na klatę, to żadna siła
było zrobić przerwę po około 7-8tygodnia
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"