Wysłany: 2009-05-04, 14:45 Trening Kick Boxera
Siema. Opisze tutaj w 110% swoj trening. Na poczatku troche o mnie:
-15 lat
-78 kg wagi
-178 cm wzrostu
-Trenuje Thai-Kick-Boxing
To teraz troche o mojej diecie:
Na sniadanie zjadam okolo trzech kromek chleba z jakims serem albo czym kolwiek majacym bialko. Do tego jakis owoc i jogurt. W szkole jem kanapki z szynka albo czyms innym xD Z obiadem roznie to bywa ale bardzo czesto mam kurczaka. Po obiedzie udaje sie na silownie. Po silowni zjadam 2 banany i pije duzo wody. Okolo godziny 18 jem ostani posilek dnia. Jesli chodzi o dni, w ktorych trenuje KB to przed treningiem jem ostatni posilek dnia, po treningu tylko owoce ew. jogurt i duzo wody.
Moj trening:
Poniedzialek:
-najczesciej walka, technika czasami wytrzymalosc. Zawsze wychodze zlany potem ale wydaje mi sie, ze nie przemeczam tam zbytnio miesni.
Wtorek:
Silownia:
1. przysiady 4s <na czworogłowe ud>
2. podciaganie na drazku 3s <na plecy>
3. martwy ciag 2s <na plecy>
4. wycskanie plasko 3s <na klatke>
5. wyciskanie na skosie 2s <na klatke>
5,5. motylki na lawce 3s
6. wyciskanie zolnierskie 3s <na barki>
7. wyciskanie francuskie 3s <na triceps>
8. uginanie sztangi podchwytem 3s <na biceps>
9. wznosy barkow 4s <na kaptury>
Do tego 25-35 minut biegu po treningu.
Sroda:
Trening KB. Najczesciej nudny trening, robiony na sile. Czasami tylko technika czasami "robta co chceta" Mozna to potraktowac jak odpoczynek...
Czwartek:
To samo co we wtorek bez wyjatkow.
Piatek:
Trening KB. Tylko fight, trening meczy ale chodzi tu tylko o kondycje :)
Sobota:
Opieprzam sie.
Niedziela:
Cwiczymy sobie z kolega rozne rzuty, dzwignie i takie tam pierdoly. Czysta technika.
Zapomnialem dodac, ze w kazdy dzien kiedy nie mam treningu zawsze cwicze brzuch.
Chcialbym poznac Wasza opinie na temat mojego treningu i planu wedlug, ktorego cwicze. (mam nadzieje, ze Teo sie nie obrazi, ze go wrzucilem)
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2009-05-04, 18:40
Killu napisał/a:
Chce beztluszczowa mase miesniowa. Masa+redukcja BF ;) Dziwnie to brzmi troche.
Co do treningu z mojej strony większych zastrzeżeń nie ma (uważaj na okresy przetrenowania/stagnacji).
Jest jedna sprawa do której spokojnie mogę się przyczepić : Dieta. Jeżeli stawiasz na powolne przyrosty jakościowej masy mięśniowej: Wszystko do zmiany. Wyeliminowanie posiłków białkowych oraz posiłku po treningowego tylko i wyłącznie pogarsza sytuację. Więc, klawiatura w dłoń i zacznij "budować" rozpiskę planu posiłków; bo inaczej efekt treningów będzie odwrotny do oczekiwanego.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Trening jest bodźcem powodującym wzrost mięśnia - dokładnie mówiąc podczas treningu włókna mięśniowe ulegają uszkodzeniom, które Twoje ciało później musi odbudować - do tego właśnie potrzebna jest dieta. To dzięki temu ile i czy dobrze jesz będziesz rosnąć, bo po samych treningach to może być nawet gorzej niż przed ich rozpoczęciem, bo mięśnie nie będą miały z czego się regenerować
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2009-05-04, 22:20
Ktoś kiedyś napisał; Chcesz być duży; Jedz. Stwierdzenie banalne i oczywiste, ale i tak coraz częściej spotyka się osoby które nie potrafią tego zrozumieć .
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"