Wysłany: 2009-12-02, 17:23 Trening masowy w domu? bez silowni ? ograniczony sprzet.;/
Witam mam pewien problem. Otoz nie mam dostepu do silowni a w domu mam ograniczone miejsce oraz sprzet. ze sprzetu mam tylko dwie hantelki oraz drazek . Chcialbym liczyc na pomoc w ulozeniu planu na mase, zebym mogl to cwiczyc w domu. poczatkowy moj plan mial wygladac tak
Poniedzialek ;
klatka-triceps
klatka:
Pompki na 3 krzeslach 3 serie po 12
rozpietki 3 serie po 10
triceps:
wyciskanie francuskie 3 serie po 7
pompki z podproem z tylu 3 serie po 15
sroda biceps brzuch
biceps:
podnoszenie hantelek siedzac 3 serie po 15
brzuch: prawdopodobnie abs 2 lub
sklony w lezeniu plasko 3 serie po 30
piatek barki nogi
nogi:
przysiady z hantelkami 3 serie po 20
wspiecia na placach 3 serie po 15
barki:
wyciskanie hantelek siedzac 3 serie po 12
licze na cenne uwagi oraz pomoc :) ps . waze 72 kg oraz mam 1,85 wzrostu:)
Strasznie ubogo coś. Jak nie masz sprzętu to dołóż więcej ćwiczeń z "treningu domatora" I nie widze drążka. Ja nie mam czasu na siłownie bo 3x treningi SW + biegam i do tego nauki troche i gdybym chodził na siłownie jeszcze to nie miał bym wogle życia osobistego to po bieganiu robie na drążku podciągania na różne sposoby po 2s każda. Po treningu SW ABS II bo sala jest jeszcze otwarta. NA drążku możesz wyrobić dobrze plecy i nie tylko. Próbuj robić pompki na 1 ręce z czasem ci wyjdą a trudne nie są sam robie po 15 na ręke.I pąpki możesz robić co 2 dni spokojnie.
_________________ He was the perfect warrior, cold and ruthless! He lived by has strength alone! Uninhibited by foolish emotion...
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2009-12-02, 22:35
Jeżeli ma być to trening w domu potraktuj go jako "zaprawę" przed wizytami na profesjonalnej siłowni. Poczytaj o FBW, jest to system który w owej sytuacji spisze się najlepiej.
Jeżeli nie będizesz znał zamienników danych ćwiczeń, napisz.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2009-12-13, 14:10
FBW jest forma treningu nisko intensywnego; ogólnorozwojowego. Forumowicz napisał, że posiada małą ilość sprzętu "do ćwiczeń", dlatego z góry założyłem, że będzie korzystał tylko z niego. W takim wypadku ograniczenia związane z objętością treningu, ilością posiadanego obciążenia powoduje, że ćwiczenia tj. MC; Wyciskania; Przysiady będą wykonywane wyłącznie z obciążeniem własnego ciała (+~15 kg), a jak wiemy taka forma treningu jest już zaliczana do tzw. "domatora".
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"