Witam.
Mam do was pytanie. Jako że jestem piłkarzem, a dokładnie bramkarzem. Nie mogę posiadać zbyt dużej masy mięśniowej. Dlatego chciałbym teraz ćwiczyć na tzw. "rzeźbę". Prosiłbym o jakieś wskazówki.
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2011-03-17, 17:28
Dobra dieta. Od tego zaczyna się trening na rzeźbę. Potem jakiś dobry plan. Split klasyczny wytrzymałościowy, FBW nawet się zda. Poszukaj no forum bo było o tym sporo. Do tego musisz wziąć poprawkę na to, że grasz w piłkę nożną i np. nie dasz rady ćwiczyć trzy razy w tygodniu na siłowni bo będzie to kolidowało z treningami w klubie. Myślę, że dasz radę jakoś wszystko ogarnąć.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Ja przez trening "na rzeźbę" rozumiem redukcję, chcesz redukować tłuszcz? Bo jak chcesz wyrzeźbić sylwetkę to trzeba najpierw mieć w czym rzeźbić, więc najpierw masówka potem rzeźba. Poza tym lepiej się skup na plyometryce i eksplozywności, a nie na rzeźbie jak jesteś bramkarzem.
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2011-03-17, 20:13
Myślę, że trening dzielony góra dół z lekkimi modyfikacjami dałby radę (odwiedź nasz leksykon ćwiczeń). Siłownię możesz robić w dni kiedy masz jakieś lżejsze treningi, albo masz więcej czasu.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"