Siema. Przez jakieś 3 lata (z przerwami to może z 2), chodziłem na siłkę. Ostatnio robiłem ósemki, ale zauważyłem, że zrobiłem się wolniejszy. Macie może jakiś trening i rozpiskę treningu na siłce, która podniosła by mi bardzo szybkość i kondycję? Mam 16 lat. Nie wiem, czy to ważne, ale sw trenuje może z 9 miechów. Szukałem, ale nie znalazłem zbyt wiele. Jeszcze jedno, czy dynamika to to samo, co szybkość?
ćwiczenia dynamiczne poprawią szybkość. Z jednym z powodów dla których nie ćwiczę ostro na siłce to dlatego że boje się spadku na szybkości:) jest wiele ćwiczeń na refleks i szybkość jeden z tematów: http://forum.fight-club.p...ci-vt498,15.htm
resztę sam poszukaj
Co do kondycji to interwały najlepsze są.
Czy dynamika to to samo co szybkość zależy pod jakimi kategoriami patrzymy. Ale jeżeli chodzi o sztuki walki to można uznać za bardzo zbliżone pojęcia.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy