Pimpek35, o co chodzi z tymi żelkami?? To jakiś żart czy mają one jakiś potrzebny składnik?
kosak, staram się, tylko że ja już przestaję rosnąć i jakoś ciężko mi czekać
_________________ Tomasz Adamek: "Inni potrzebują psychologa, a mnie wystarczy Bóg. Jemu powierzam swoje kłopoty i nigdy się nie zawiodłem. Bez Niego byłbym nikim."
Pomógł: 24 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1417 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-03-01, 18:26
szogun napisał/a:
Pimpek35, o co chodzi z tymi żelkami?? To jakiś żart czy mają one jakiś potrzebny składnik?
Oczywiście, że mają potrzebny składnik. Znakomicie pobudzają włókna mięśniowe do wzrostu, a zarazem pozwalają przybrać na masie mięśniowej. Dzięki bliżej nie znanym mi składnikom są mega skuteczne. Pimpek jest ich dilerem. U niego kupisz za połowę ceny
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
_________________ Tomasz Adamek: "Inni potrzebują psychologa, a mnie wystarczy Bóg. Jemu powierzam swoje kłopoty i nigdy się nie zawiodłem. Bez Niego byłbym nikim."
Pomógł: 24 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1417 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-03-01, 19:07
Oczywiście! Przecież nie kupisz "Śmiej żelków" Najlepiej jednak będzie jeśli w tym temacie odezwie się Pimpek on tu się zna na tym najlepiej.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2010-03-01, 20:20
szogun manewrowanie wzrostem poprzez mechaniczne bodźce z zewnątrz nie ma zbytniego sensu. Odsetek ludzi na których owe zabiegi podziałały jest niewielki, a efekty nie powalające. Genetykę strasznie ciężko jest przeskoczyć, więc musisz pogodzić się ze swoim wzrostem (no chyba, że jesteś przypadkiem który może podlegać pod leczenie, ale nie podejrzewam u ciebie karłowatości).
P.S Za następne takie offtop'y będą musiały polecieć ostrzeżenia... Szczególnie w sytuacjach kiedy ktoś w "nie" wierzy.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Gokan Pomógł: 1 raz Wiek: 18 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 4 Skąd: Południe
Wysłany: 2010-03-11, 20:06
ja od ponad 2 lat ćwiczę poważnie nogi 9martwy ciąg, przysiady, wykroki) i przy zachowaniu oczywiście jak najlepszej techniki mam na dzień dzisiejszy 185cm kiedy mój starszy ma 3 cm więcej :)
więc wzrosty po przez ćwiczenia nie da się zahamować-chyba że nie wiesz co to jest technika to sorry, wzrost jest zapisany w genach a matki natury tak łatwo nie oszukasz ;P
więc jedyne co ci pozostaje to odpowiednie odżywianie sen(min 8h) i ruch- polecam basen - wielu pływaków których znam są sporo ponad 175 cm.
_________________ Niema rzeczy niemożliwych
są tylko niewykonalne
więc wzrosty po przez ćwiczenia nie da się zahamować
no tego niestety nie jestes w stanie sprawdzic...
Gdybys nie cwiczyl moglbys miec moze ze 195, a tak masz jedynie 185.
Skoro cwiczenia sa w stanie pomoc na wzrost, jak basen czy cokolwiek to inne nie maja prawa go hamowac :>?
Gokan Pomógł: 1 raz Wiek: 18 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 4 Skąd: Południe
Wysłany: 2010-03-12, 15:52
oczywiście o basen mi chodziło jako sposób ruchu a nie środek na wzrost ;)
ponieważ ruch pobudza organizm do rośnięcia ale więcej niż masz w genach zapisane nie urośniesz, najwyżej mniej z powodu brania sterydów, złej techniki przy dużych ciężarach,
a co do hamowania wzrostu to wystarczy zobaczyć na Pudziana i jego 186cm i nie powiesz mi że przez ćwiczenia nie urośniesz, zaczął chyba ćwiczyć mając 14 lat a w wieku 16 już 160 kg na wyciskanie,
[ Dodano: 2010-03-12, 15:55 ]
brat Pudziana Krystian jest bardzo podobnego wzrostu a nie ćwiczył z tak dużymi ciężarami jak Mariusz
_________________ Niema rzeczy niemożliwych
są tylko niewykonalne
Czy TY w ogole zrozumiales co ja wyzej napisalem? Nie jestes w stanie sprawdzic tego ile wzrostu mialby Pudzian, gdyby nie trenowal na takich ciezarach. Co do tego, ze jego brat ma podobny to tez o niczym nie swiadczy bo moze Pudzian moglby byc jeszcze wyzszy? Na pewno nie bez powodu mowi sie o tych cwiczeniach, ktore zle wplywaja na kregoslup, a w efekcie takze i na wzrost choc oczywiscie w mniejszym. Nie bez powodu mowi sie takze o wiszeniu na drazku itp. Wiadomo, ze nie sa to przepisy na zaden sukces, ale kazdy z tych sposobow wplywa w jakims tam stopniu na to i niekoniecznie bezposrednio.
Ziomek Pomógł: 1 raz Wiek: 15 Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 148
Wysłany: 2010-03-19, 16:00
Niemożliwe jest przerwanie wzrostu poprzez ćwiczenia przy zachowaniu odpowiedniej techniki i umiaru. Kiedyś dziadek Joe Weider robił testy na chlopaków w moim wieku 11-14 lat. Ćwiczyli przez tylę czasu a zyskali same pozytywy lepsze umięśnieniem,samopoczucie zdrowie itp. a wzrost ich nie różnił się zbytnio od rówieśników. W swoim artykule Weider napisał że młodociani nie powinni robić ćwiczeń na stojąco tylko na leżąco,siedziąco. Można także robić mc i przysiady ale z opanowaną techniką i małymi ciężarami. Poleca się zastąpienie mc wyprostami na ławeczce. Od ćwiczeń na stojąco wzrost może być na pewien czas wstrzmany aby kręgosłup się zregenerował jednak nie przerwie to wzrostu najwyżej opózni. Poprawnie wykonywanie ćwiczeń może wręcz przyśpieszyć wzrost. Poza tym siłownia może korygować wady postawy. Np. Ortopedia mojemu kumplowi(14 latek) który ma skolilozę zalecił siłownię.
W mojej rodzinie dużo ludzi ćwiczyło w moim wieku i wszyscy są zdrowi.