na Siłownię mogę chodzić - wtorek, czwartek, sobota (około 10rano - śniadanie o 8mej). -Niedziela pozostaje dniem do regeneracji.
Do tej pory wedle powyższego planu byłem na siłowni 3 razy. Chciałbym poprawić troche mój wygląd - zbudować większe mieśnie - nie chcę rezygnować z MuayThai! Na siłowni w życiu troche pobywałem - nie jestem amatorem - ale nie należę do kulturystów - przeciętny koleś :)
Korzystam z Monohydrantu kreatyny (pierwszy 'cykl' w życiu), tak wygląda mój trening:
- rozgrzewka -
5 ćwiczeń na klatkę po 3 serie (15serii),
3 cwiczenia na triceps (po 3 serie) (9serii),
4 ćwiczenia na plecy - po 3 serie (12 serii),
3 ćwiczenia na biceps - po 4 serie.
- plus na koniec delikatnie nogi i przedramiona - (nogi mam umięśnione - biegałem maratony, wcześniej grałem w piłkę w klubie)
i Teraz mam pytanie - jak długo mogę ćwiczyć w powyższy sposób? W trakcie ćwiczeń na siłowni uzupełniam straty Carbomaxem. Trening łącznie z rozgrzewką zajmuje mi 2godziny i 15-20 minut.
Czy mogę trenować w taki sposób dwa tygodnie, trzy tygodnie czy może miesiąć?
Przyznam, że taki sposób treningu mi odpowiada - chciałbym tak trenować przez 2-3 miesiące - ale czy będzie to efektywne?
Proszę o odpowiedź i zrzoumienie amatora ;)! i pozdrawiam !
Poczytaj troche o treningu i wklej nowy plan bo ten nie ma sensu
I do treningu dopisz nogi bo twoje bieganie działa na nogi jak moje pisanie smsów na przedramie
_________________ Now tell me who want to fuck with us?
Ashes to ashes, dust to dust to...
BANG! .. and let your fuckin brains hang, snitches
Trening obwodowy powinien trwać ok.40min. Robisz wszystkie partie ciała 10-12 stacji po np.20 powtórzeń i z każdej stacji przechodzisz na drugą bez opdoczynku(no max 10sec) robisz jeden taki obwód ok 5min przerwy i nastepny, coś mniej więcej takiego.
Źle się wysłowiłem - chodziło mi o to, czy w moim przypadku powinnienem wybrać trening obwodowy, czy zastosować jakieś inne ćwiczenia?
Odnoszę się do Waszego doświadczenia, bo moje, jeśli chodzi o łączenie SW z Siłownią jest mizerne.
Zgodnie z radą Nightmare, poczytalem troszkę o treningu, i wytworzyłem sobie taki plan treningowy:
Po dwóch tygodniach, zmieniłbym kolejnośc ćwiczeń w danej grupie mięśniowej
po około półtorej miesiąca, dodałbym barki i brzuch oraz zmodyfikował ćwiczenia przeszedł na tryb 3 różnych treningów w tygodniu (np.: wtorek klatka triceps brzuch przedramie, czwartek - plecy biceps brzuch przedramię, sobota nogi barki brzuch przedramie )
Jak masz 3 dni na siłownie poczytaj o splicie
I nie odpuszczaj barków
np
1.Klata Biceps łydki
2.Szerokie triceps przedramie
3.Barki + kaptury
4.Nogi<--- jesli dasz rade na jeszcze jeden dzien..mozesz zrobic je po treningu ostatecznie w dzien barków ale nie powinno sie ich tam wciskac
Rozpisz cwiczenia i wklej plan
Masz dostep do siłowni czy w domu cwiczysz ?
_________________ Now tell me who want to fuck with us?
Ashes to ashes, dust to dust to...
BANG! .. and let your fuckin brains hang, snitches
Majkel Pomógł: 14 razy Wiek: 20 Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 509
Wysłany: 2011-04-19, 20:40
Ćwiczysz MT i chcesz odpuszczać barki i nogi ? Jeśli już ćwiczysz sw i to jest twoim priorytetem,to siłownie rób dwa razy w tygodniu jakimś FBW z ćwiczeniami dynamicznymi(podrzut,rwanie itp.)
I przestań być takim "klatomaniakiem",więcej nie znaczy lepiej.
_________________ BABILON PŁONIE-CZAS ODEBRAĆ KORONE BESTIA NA TRONIE KRWIĄ SPLAMIONE DŁONIE TARCZĄ MOJ BÓG MÓJ POCZĄTEK I KONIEC
Tak, ćwiczę na siłowni - także sprzęt, obciążenie i maszyny jak najbardziej w posiadaniu -
Znalazłem kilka ciekawych artykułów o splicie
więc
Jutro późnym wieczorem/nocą wypiszę Wam całkowicie ćwiczenia i plan - :)
Majkel trenuje MT i tam chce dbać o szybkość, a na siłowni chce nabrać trochę masy (nawet kosztem dynamiki - choć wydaje mi się, żę regularnie trenując nie powinnienem jej stracić)