Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 06 Maj 2008 Posty: 288 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-10-12, 20:28
Pod mma dobrze jest łączyć ćwiczenia w serię. Tzn. masz 6 ćwiczeń na klatę i robisz wszystkie naraz bez przerwy w jednej serii, nie pamiętam jak to się fachowo nazywa, ale są to chyba tzw. super serie
_________________ Nak Muay znaczy wojownik ...
www.bzyqdesign.com.pl - BzYq Design - grafiki, banery, ulotki, wizytówki, plakaty, strony www w Szczecinie
Wysłany: 2009-10-12, 20:33
BzYq, to nie sa superserie ;) Chyba jakis trening obwodowy. Ja mam poglad taki, ze jak chce sie laczyc SW z silownia to na silowni cwiczyc programami, w ktorych cwiczy sie cale cialo na jednej sesji.
Siemano nie chciałem nowego tematu zaczynać . Chce troche powiekszyć obwód swoim ramion no i zaczołbym na siłowni coś ćwiczyc chciałem się wspomóc jakimiś odżywkami w tym celu ale :
z racji tego ze mam treningi pon wt sro mam czwartek i sobote oraz niedziele do dyspozycji piątek nie poniewaz nie da rady .
zastanawiam sie czy na ten 1 dzien bądz 2 dni na siłowni ( ćwiczylbym jakas ogolnorozwojowka albo FBW czy ACT) opłaca się zaczynać cos z odzywkami ? Wydaje mi sie ze tak bo to tez tam w trening SW mi wejdzie , czekam na wasze odpowiedzi .
ps. miedzy treningami ćwiczę w domu pompki brzuszki isie podciągam zamiast tej siłowni .
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2009-11-07, 13:42
Możesz trenować w czwartek oraz sobotę systemem dwa dni w tygodniu siłownia + 3 dni SW. Z treningów polecam FBW oraz Push&Pull, jeżeli zależy ci głównie na obwodach. Co do suplementacji tylko podstawy:Białko; Witaminy; Węglowodany. Kreatyny oraz boosterów na razie się wystrzegaj.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"