Prosiłbym Was o pomoc w ułożeniu planu treningowego ogólnorozwojowego :) Chodzi mi głównie o siłę, szybkość, i siłę uderzenia :D Dodam, że mam 15 lat, a jedyny sprzęt jaki posiadam, to ekspander, hantelek 10 kg, i worek bokserski :)
Na razie trenowałem takim planem:
brzuszki: 4 serie max powtórzeń
Pompki: 3 serie max powtórzeń
Przysiady: 4 serie max powtórzeń
Rozciąganie ekspandera z góry w dół: 4 serie 25 powtórzeń
Unoszenie hantla w podporze siedząc: 3 serie 6 powtórzeń
Co sądzicie o moim planie?? Dodam, że ułożyłem go sam, więc nie wiem, czy jest odpowiedni :D Proszę o ewentualne poprawki, i/lub dodanie jakichś nowych ćwiczeń :)
Pozdrawiam i życzę sukcesów w sporcie i nie tylko :D
Gawlo Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 11 Gru 2007 Posty: 172 Skąd: Z Domu
ja w 2006 mialem 182, teraz 187 wiec pewnie jeszcze tez urosniesz
Mad Max Pomógł: 17 razy Wiek: 24 Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 423 Skąd: Z wiatrem
Wysłany: 2008-10-18, 23:31
Trening domatora na początek, trening z wolnymi rękami i takie tam, a po 3 miesiącach zacznij chodzić na siłke, tylko nogi trenuj bez sztangi na plecach bo rzeczywiście możesz nie urosnąć...ja nie urosłem zatrzymałem się na 170cm, teraz jeszcze zmalałem do 169:)wszystko przez przysiady ze sztangą podobno
_________________ Chwała temu kto mnie zabije. Śmierć temu kto mnie obrazi.
A czy ćwiczenia na prostowniki grzbietu mogę robić?? Ale chodzi mi o ćwiczenia bez obciążenia typu np. unoszenie tułowia z leżenia przodem?? Czy lepiej w ogóle poczekać z ćwiczeniami dolnych partii pleców??