Siema:) ja z takim dosc nietypowym pytaniem. Jestem tancerzem break dance < poczatkujacym ale jestem xP > i chcialbym zebyscie pomogli mi w ulozeniu planu treningowego FBW xP Glownie chodzi tu o wykorzystanie wlasnej masy ciala lecz jak bedzie konieczne zelastwo to tez mozna. Mile widziane propozycje owych planow xP
rób pompki na jednej ręce i ćwiczy triceps
mała ilość pompek ale systematycznie
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
ejo, jak chodzisz do grupy BreakDance, i tam powinni cię wszystkiego nauczyć, pewnie
oraz uważaj na stawy...
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
Spoko Batman :D Mawashi tak wiem ze naucza lecz mam problemy z podniesieniem własnego ciała niekiedy wiec się pytam o trening który mi pomoże zwiększyć sile xP
Wysłany: 2010-04-07, 20:36
To jak masz problemy z podniesieniem własnego ciała to je podnoś ;D Podstawą chyba będzie nauczenie się stania na rękach, później pompki w staniu na rękach, zwykłe pompki, pompki na poręczach, podciąganie się na drążku.
To jak masz problemy z podniesieniem własnego ciała to je podnoś ;D Podstawą chyba będzie nauczenie się stania na rękach, później pompki w staniu na rękach, zwykłe pompki, pompki na poręczach, podciąganie się na drążku.
+ odwrócone pompki na triceps
robiąc same pompki, zmieniaj rozstaw rąk/kąt/zakres ruchów, modyfikuj, aby było truniej niż poprzednio
robiąc 50 pompek dostajesz wytrzymałości
robiąc mniej niż 6 pompek dostajesz siły [ale to bardziej na jednej ręce]
robiąc pompki z klaśnięciem/odbiciem od podłoża dostajesz siły eksplozywnej
trenując mniej, ale częściej w ciągu dnia, szybciej osiągniesz swój cel i mniej się przemęczysz, nie będzie ciebie łapało przetrenowanie/znużenie itp...
szybciej staniesz się silniejszy
po treningu powinieneś być silniejszy niż przed nim
Juz Chwila zaraz wszystko dam napisze itp xP a co myslicie o takim czyms ze dwa razy w tygodniu trening z "Wlasna masa ciala" i raz w tygodniu z zelastwem?