Wys³any: 2010-02-15, 13:25 Trening si³owy dla boksera bez sprzêtu.
Czesc. Mam 16 lat i trenuje boks. Chcialbym prosic o pomoc przy ulozeniu treningu silowego dla boksera. Nie mam dostepu do silowni ani sprzetu. Juz na same treningi bokserskie musze sporo dojezdzac. Chce zeby ten trening byl tak ogolnie pod boks i zeby poprawil mi sylwetke. Z gory dzieki za pomoc.
_________________ Tomasz Adamek: "Inni potrzebuj± psychologa, a mnie wystarczy Bóg. Jemu powierzam swoje k³opoty i nigdy siê nie zawiod³em. Bez Niego by³bym nikim."
szogun - dzieki za link, ale z niego nic nie wynika dla mnie.
Ja potrzebuje cos na kszta³t planu treningowego (tam nie ma ani serii ani powtórzen itp.)
Jeszcze raz moze powiem o co mi chodzi.
Chce normalny trening tylko bez sprzêtu. Chodzi mi o poprawê sylwetki (zwiêkszenie masy), ale tak, zeby bylo to robione pod boks. Mam nadzieje ze mnie rozumiecie.
_________________ Tomasz Adamek: "Inni potrzebuj± psychologa, a mnie wystarczy Bóg. Jemu powierzam swoje k³opoty i nigdy siê nie zawiod³em. Bez Niego by³bym nikim."
Jest co¶ takiego jak trening domownika - znajdziesz na dole http://www.kulturystyka.pl/atlas/ mimo to uwa¿am ,¿e aby efektywnie rozwijaæ sylwetke potrzebne s± mocniejsze bod¼ce dla miê¶ni - mo¿esz spróbowaæ pocz±tkowo tak ,ale i tak prêdzej czy pó¼niej raczej bêdzie trzeba siê przenie¶æ do si³owni z prawdziwego zdarzenia
Pomóg³: 44 razy Wiek: 22 Do³±czy³: 09 Pa¼ 2007 Posty: 2338 Sk±d: Polska (wsch)
Wys³any: 2010-02-17, 20:24
'Domownik' i 'domator'. Znaczenie moze i powiazane ze soba, ale na pewno nie "takie same".
Rany, czego was ucza w tych szkolach
_________________ "S± ludy, co dojrza³y do ¶mierci z r±k ludów niedojrza³ych do ¿ycia" - J. Kaczmarski
djmati90 Pomóg³: 4 razy Wiek: 21 Do³±czy³: 09 Sie 2007 Posty: 480 Sk±d: Jelna/Kraków
Wys³any: 2010-02-19, 08:21
Mam pytanie odno¶nie treningu plyometrycznego. Mój tygodniowy plan treningowy
Pon,¦r-Muay Thai Wt,Cz-Judo Pi±tek-Trening uzupe³niaj±cy
W Pi±tek mamy woln± godzinê w Raczadamie planuje wykorzystaæ j± na trening si³owy.
Tu siê rodzi problem czy wykonywanie plyometru raz w tygodniu ma sens? Podczas treningu wykonaæ kilka æwiczeñ na jedna grupe miê¶ni a póxniej na kolejn± czy lepiej stosowaæ obwody?
djmati90 Pomóg³: 4 razy Wiek: 21 Do³±czy³: 09 Sie 2007 Posty: 480 Sk±d: Jelna/Kraków
Wys³any: 2010-02-20, 17:39
U³o¿y³em trening
T:ok.60min
Rozgrzewka ok.15min(w tym rozc. dynamiczne)
Walka z cieniem 3x(2min+1min przerwy)
Podskok z przyci±gniêciem nóg do klaty
Pompki z kla¶niêciem
skoki w dal z miejsca
podci±ganie na drabinkach(zaczynasz od niskiego a koñczysz na najwy¿szym szczebelku)
skoki na palcach
pompki(zamiast do góry to odbijasz siê aby tu³ów lecia³ na bok)
Brzuszki
1)40powt
2)45powt
3)50powt
4)no¿yce 60powt
Rozci±ganie(5min)
Pocz±tkowo zrobiê 1serie w ka¿dym æwiczeniu. na kolejnych postaram siê zrobiæ 3serie po 10-15pow. z 30s przerw± pomiêdzy. Robie taki plan pierwszy raz wiêc dopiero mam zamiar badaæ jak to siê je
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach