Witam.Chcialbym zapytac o wasze zdanie co o tym myslicie. Trenuje intensywnie 4x w tyg silownia,robilem mase,rzezbe(pon-wto-czwartek-piatek),biegam 1x na tydzien lub co dwa(srody) + do tego w kazda sobote trening kb ok 1,5-2godz ;-)Ogolnie od zawsze uprawialem jaksi sport.Ostatnia mialem kontuzje musialem odpuscic sobie,ake teraz znow wznawiam treningi.Wyczytalem na internecie rozne ciekawostki,i mam zamiar na moje warunki(181cm,85-87kg),do treningu dozucic Trec - Anabolic BCAA System - 150kaps. i
Trec - Kre-Alkalyn Powder - 200g. Czy slyszeliscie cos o tych suplach? Jak myslicie jak wyjdzie takie polaczenie kreatyny i aminiokwasow jak dla mnie?Oczywiscie odpowiednia dieta jest A i chcialbym najlepiej napompowac miesnie ale bez drastycznego zdobywania ich masy i dlatego nie wiem cyz jestem pewien dorzucam te aminokwasy by sie wyregulowalo i nie zostala potem woda w miesniach.Czekamna jakeis fachowe porady:) Pozdrawiam
Pomógł: 37 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Paź 2008 Posty: 603 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-03-20, 19:47
Jeżeli chodzi o typową pompę to najlepiej wziąć coś ze sprawdzonych zestawów typu; xpand, no xplode, shotgun, horse power, cell pump, deca stack itp.
Typowe boostery, zbudowane zazwyczaj na jakimś stacku kreatynowym + aminokwasach (głównie arginina) i glutaminie; rozszerzają naczyna krwionośne, "pompują NO" itd. dzięki czemu rozpiera nas energia, a mięśnie się ładnie utwardzają. Można je stosować zarówno podczas budowania masy, jak i w trakcie redukcji, tutaj głównym czynnikiem zawsze będzie dieta i trening. Po samych aminokwasach nie zostanie Ci woda w mięśniach, to tyczy się kreatyny, która właśnie ma taką specyfikę działania. Pamiętaj, że raz zbudowaną formę, możesz utrzymywać przez kolejne miesiące, bez konieczności budowania znów masy, a następnie redukcji, jednak jest to trudniejsze i zazwyczaj bardziej kosztowne. Pozdro
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2009-03-20, 20:06 Re: trening+suple
azazelck napisał/a:
Trec - Anabolic BCAA System - 150kaps. i
Trec - Kre-Alkalyn Powder - 200g. Czy slyszeliscie cos o tych suplach?
Produkty same w sobie nie są złej jakości. Co do BCAA,~150g, owego suplementu to stanowczo za mało. Jeżeli chcesz poczuć 100% efekty związane z zażywaniem, jej musisz pomyśleć o długim "cyklu" na tym specyfiku. Przyjmując, że ważysz 70 kg oraz czas minimalny poświęcony na BCAA (około 2 miesiące), należałoby zakupić 420g (kapsułek).
Co do "NO Buster'ów" Spetz wyjaśnił wszystko przejrzyście i dokładnie dlatego nie ma co po nim powtarzać . Ale jak dla mnie, jeżeli jesteś po powrocie (dłuższym) od kontuzji i załóżmy minęły już te 2 miesiące ogólnorozwojówki; mógłbyś się zastanowić nad samym Jabłczanem kreatyny (przy którym retencja wody jest znikoma) + owe BCAA.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
z 2 miesiace temu bralem nitrobolon a wczesniej kreatynke jakas ale nie pamietam :P Mysle ze arginina i glutamina sa zbedne(drozej wychodzi chociazby) wiec wole zainwestowac w bcaa,a do budowania miesni kreatynke-chyba wystarczy:) + oczywiscie trening i dietka Pozdrawiam:)
Wysłany: 2009-03-20, 20:46
Pisałem, że arginina i glutamina wchodzą w skład boosterków, więc nic nie wychodzi drożej.
Tak jak napisał Lucjusz, żeby odczuć efekty BCAA musisz je zażywać przez dłuższy okres niż standardowe cykle na innych suplementach. Na kreatynie ładnie się buduje, trzeba tylko pamiętać by po skończonym cyklu starać się zatrzymać ten efekt, gdyż budowanie masy na wodzie, nie jest zbyt stabilne. Ale z dobrą dietą sobie poradzisz. Pozdrawiam
Wysłany: 2009-03-21, 22:48
Dziwne pytanie. Owy problem jest eliminowany z organizmu głównie za pomocą mechanizmu "wydalania" poprzez skórę. Ta "niby" woda jest wywołana przez skutek uboczny związany z przyjmowaniem monohydratu kreatyny (dokładniej przez kreatyninę). Ilość oraz szybkość "zejścia" jej po przykładowym cyklu na tym suplemencie jest uzależniona od kilku czynników (treningu, ilości aerobów, metabolizmu, potliwości itp.).
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Kiedyś kumpel mi mówił że z tą wodą nic nie zrobię i będę miał tak zwane flaki (wiszące mięśnie). Co najgorsze, uwierzyłem mu. Ale skoro nadmiar wody wydalę to luzik.
Wysłany: 2009-03-23, 15:29
Flaki to będziesz miał jak się nawbijasz koxu i potem nic nie będziesz robił Gdyby jakikolwiek suplement powodował takie coś, to nie zostałby dopuszczony nigdy do sprzedaży
Wysłany: 2009-03-23, 16:26
Spetz napisał/a:
koxu
Można użyć mniej dosłownego słowa typu SAA lub Sok , a nie koxem na forum rzucać.
Cytat:
Gdyby jakikolwiek suplement powodował takie coś, to nie zostałby dopuszczony nigdy do sprzedaży
Suplementy może nie powodują, aż tak wielkiego ubytku na zdrowiu co złe "przyjmowanie" SAA, ale nie ma się co oszukiwać. To jest Biznes. Jeżeli produkt ma być tani, to i składniki owego będą z niszowej półki. Jeżeli firma ledwo co przędzie to i ich produkty będą w takiej samej kondycji. A że, "jesteś tym co jesz"; łatwo można domyśleć się co się dzieje w naszym organizmie przy kontakcie z trefnym "towarem". Nic nie jest doskonałe, a dlaczego niektóre "produkty" są na sklepowych półkach (chociaż w ogóle nie powinny być "tworzone"), to już wie wielki pan Waluta.
P.S
Cytat:
Kiedyś kumpel mi mówił że z tą wodą nic nie zrobię i będę miał tak zwane flaki
Na przyszłość: Unikaj kolegi, lub staraj się nie słuchać jego wywodów na temat BB.
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Wysłany: 2009-03-23, 18:53
Wiem, że kox to takie brzydkie słowo, ale jak ktoś nie jest w temacie, to jeszcze zrozumie, że sok pomarańczowy i dopiero będzie Wiadomo, że np. jakby ktoś stosował kreatynę na okrągło przez rok to miałby problemy z nerkami, ale tak czy inaczej suplementy muszą przejść atesty więc należy żyć nadzieją, że w przyszłości nie doświadczymy żadnych negatywnych skutków ubocznych
_________________ Use makes mastery.
Nie Powiem Pomógł: 14 razy Wiek: 19 Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 375 Skąd: Białystok
Wysłany: 2009-03-25, 19:46
Problemy z nerkami? Jest coś takiego jak stała suplementacja kreatyną, wtedy (z tego co wiem) nie bierze się tak wielkich ilości jak w cyklu. Po to się pije dużo wody by te nerki odciążyć.
Wysłany: 2009-03-25, 20:33
Spetz napisał/a:
To spróbuj brać kreatynę na okrągło przez rok i powiedz czy wszystko będzie ok
Nie widzę większych zastrzeżeń. Jeżeli masz już odpowiednio długi kontakt z suplementami, dietą, staż, oraz brak problemów zdrowotnych nie ma ograniczeń co do zastosowania takiej opcji. Osobiście znam tylko 1 osobę która ową przeprowadza ("z głową"), i na problemy zdrowotne nie narzeka. Wykonuje ona okresowo odpowiednie badania, a ilość dostarczanej kreatyny wynosi 0.03g na kmc (w jego przypadku ~2,5g całość). Istnieją badania potwierdzające nieszkodliwość owego systemu (podajże z 2003 i 2007 roku).
Ciągła suplementacja jakimkolwiek środkiem ma swoje plusy i minusy które w pewnym stopniu zależą od reakcji na nią danego organizmu.
Sun Tzu, "Sztuka wojny"