witam pisze w takiej sprawie iz nie ktorzy wypisuja ze silownia taki dodatek do SW ze albo chcesz byc kulturysta albo fighterem a jednak chyba mozna polaczyc te dwie rzeczy...doczytalem dzis jakie rekordy silowe maja nie ktorzy zawodnicy mma wycisk na klate rzedu 200kg nie bierze sie z robienia pompek na treningu i jednak ta sila jest potrzeban gdyz sa to zawodnicy z najwyzeszj swiatowej polki mma i k1
nie ktorzy wypisuja ze silownia taki dodatek do SW ze albo chcesz byc kulturysta albo fighterem a jednak chyba mozna polaczyc te dwie rzeczy
Bo taka jest prawda. Albo chcesz być fighterem, albo kulturystą. Zwróć uwage że kulturysta to nie ktoś kto targa 2 stówy na klate. Poza tym fighterzy o których piszesz są zapewne z światowej czołówki, którzy żyją z tego sportu, trenują po 2 razy dziennie, sporo czasu poświęcają na siłowni więc stąd dobre wyniki. Siłownia to wg. mnie żaden dodatek, tylko ważny w tygodniowym planie fightera trening.
[ Dodano: 2009-10-25, 00:06 ]
no toc hyba jest normalne ze doping teraz wszystko sie dopinguja nawet szachisci... a jeszcze jedna osoba ktora jak dlamnie ejst idiota bez talentu i techniki...
bob sapp waga okolo 160kg przy wzroscie 198 bodajze biceps 65cm wycisk ok 255kg
Tak kolego. Nie zważając na te wysokie wyniki warto samemu dorzucić siłownie do SW, takie jest moje skromne zdanie
Majkel Pomógł: 14 razy Wiek: 20 Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 509
Wysłany: 2009-10-25, 00:18
wsp19, no i co tu udowodniłeś bo nie rozumiem,że Bob Saap jest nakoksowanym zawodnikiem MMA,a że jeszcze inni podnoszą 3 razy więcej niż przeciętny człowiek,czy może to że wycisk na klatę też ma znaczenie w sztukach walki?
_________________ BABILON PŁONIE-CZAS ODEBRAĆ KORONE BESTIA NA TRONIE KRWIĄ SPLAMIONE DŁONIE TARCZĄ MOJ BÓG MÓJ POCZĄTEK I KONIEC
majkel mi chodzilo poptrostu oto ze jednak wielka siła w mma ma napewno jakies znaczenie tak samo jak w innych sportach walki siłownia hjest bardzo wazna a co do boba sappa to nie walczyl w mma tylko w k1...
Zwróć uwage że kulturysta to nie ktoś kto targa 2 stówy na klate.
Oj zdziwiłbyś się jak silni są niektórzy kulturyści
Ale rozumiem co chciałeś przez to powiedzieć
Ja wiem że kulturyści ćwiczą na ogromnych ciężarach, tylko mi chodziło tu o to że od wyciskania 200kg na ławce kulturystą sie nie zostaje i mam nadzieje że tak to zrozumiałes
A co do Boba Sappa to jego umiejętności są bardzo małe nie kopie on wcale i cały czas bije na oślep bez żadnej techniki czy planowania ciosów jego zaletą jest duża masa i siła... zawsze jak wychodzi na ring to atakuje przez 1 minute jeżeli nie będzie KO to wtedy Bob przechodzi do obrony ponieważ nie ma kondycji i wytrzymałości.
_________________ He was the perfect warrior, cold and ruthless! He lived by has strength alone! Uninhibited by foolish emotion...
Siłownia to wg. mnie żaden dodatek, tylko ważny w tygodniowym planie fightera trening.
Kevin Ronney o treningu z ciężarami:
Mike nigdy nie dotykał ciężarów, gdy trenował pod moim okiem. Gdy zaczynał ćwiczyć z żelastwem stawał się wolniejszy niż normalnie.
Nie będziesz szybszy od Muhammada Alego jeśli trenujesz ze sztangą.
Trening obwodowy Mikea, robił takie coś codziennie:
17.00 2000 brzuszków, 500 – 800 pompek na poręczach, 500 pompek, 500 szrugsów z 30 kg hantlami i 10 min. treningu karku
_________________ I am addicted. I've collected footsteps before dawn. Seen places i never knew existed. Run to the moon and back. Obeyed the voice in my head. Let music carry me when I couldn't. Raced against yesterday. Let the world be my witness. I am addicted.