Wysłany: 2010-01-17, 13:25 Brak masy mięśniowej...
Witam. Mam 16 lat, waże 67kg i od 2 miesięcy uczęszczam na siłownie. Kiedy pierwszy raz przyszedłem poćwiczyc brałem max na klatę 54kg. W ciagu 2 miesięcy poprawiłem się o 21 kg biorąc 75 kg. Niestety mój przyrost mieśni jest do niczego... mieśnie nadal są takie same... małe.... Dowiedziałem się że odżywki białkowe nie wpyławja jakoś źle na 16-latka, a więc chciałbym zwiekszyć swoją masę ciała. I bardzo bym was prosił zebyscie pomogli mi wybrać jakieś białko do 80zł (wiem że to mało ale za więcej nie da rady....) podaję stronę z której moglibyście mi jakieś białko poradzić ;
Błąd. Musisz mieć dietę bez tego nie ma większego sensu ćwiczyć. Możliwe, że to dlatego nie masz przyrostu mięśni, ale poczekaj aż się bardziej doświadczeni wypowiedzą, bo ja nie siedzę w tym głęboko, ale co nie co wiem.
Musisz odpowiednio o odpowiedznych porach się odżywiać, ale co i kiedy masz jeść to Ci napisze ktoś inny. Poczytaj na forum jest o tym wiele tematów. Wystarczy poszukać