Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2008-07-17, 17:48 Co jeszcze prócz BCAA?
Jestem już po jednej "sesji" z odżywkami. Po wakacjach mam zamiar zacząć nową. Jestem na diecie która ma mi pomóc "przybrać na masie", oraz po przerwie wakacyjnej rozpoczynam nowo ułożony trening rozwijający mnie w tym kierunku . Z odżywek na razie zakupiłem BCAA 1100, i zamierzam dodać do tego jakąś Creatyne ( może 1250 bo mam do niej sentyment ). No i tu nasuwa sie pytanie: Czy dobrze robie dodając Creatyne do BCAA i jaki suplement jeszcze dokupić?
Białko za bardzo mnie nie interesuje, ale wiem, że przy "budowaniu masy" przydałoby się. Więc jeżeli padną odpowiedzi w tym kierunku to zakupię .
P.S Proszę o dokładne nazwy suplementów. Za wszystkie posty Wielkie Thanks!
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
eee tam lepiej w co innego zainwestowac nic gain bolic, z tego co slyszalem to takie byle co, wszyscy sie tym na poczatku podniecali bo ma krete w zawartosci,, a pozniej wielki zonk!!!!!!!!!!!!! np po masowce bierzesz sie za mono i dupa, nie dziala juz, efekt zerowy, bo gain bolic Cie nafaszerowal kreta
eee tam lepiej w co innego zainwestowac nic gain bolic, z tego co slyszalem to takie byle co, wszyscy sie tym na poczatku podniecali bo ma krete w zawartosci,, a pozniej wielki zonk!!!!!!!!!!!!! np po masowce bierzesz sie za mono i dupa, nie dziala juz, efekt zerowy, bo gain bolic Cie nafaszerowal kreta
no tak, ale po co faszerowac sie mini dawkami jak mozna zrobic pozadny cykl
trzeba uwzglednic jak sie bierze gainera,ze zawiera kreatyne.potem okolo 2 miesiace przerwy[w tym czasie mozna brac jakies bialko,hmb lub zabawic sie z jakas arginina,unikajac suplementow zawierajacych krete].
a potem cykl na monohydracie i pare kilogramow masy wpada.
no tak ale jakby nie patrzec to jest bez sensu... np robisz dwa cykle rocznie na mono, a jak zrobisz cykl z boliciem to wychodzi Ci jeden pozadny cykl rocznie
no tak ale jakby nie patrzec to jest bez sensu... np robisz dwa cykle rocznie na mono, a jak zrobisz cykl z boliciem to wychodzi Ci jeden pozadny cykl rocznie
chyba ze robisz tak..bierzesz gain bolica[czyli gainera z zawartoscia krety i do tego dodajesz nromalna kreatyne <monohydrat>
wtedy tak.
Gawlo Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 11 Gru 2007 Posty: 172 Skąd: Z Domu
Wysłany: 2008-07-18, 12:35
Lucjusz1992 napisał/a:
Białko za bardzo mnie nie interesuje, ale wiem, że przy "budowaniu masy" przydałoby się.
Skoro masz diete to musisz wiedziedz czy brakuje Ci bialka czy wegli!
Wkoncu obliczales jakis masz dzienne zapotrzebowanie na bialko,wegle,tluszcze.
Bialko ciezej wyciagnac z diety.
Jesli masz dosc wegli nie kupuj gainera bo sie zalejesz.A w gain bolicu jest tyle krety co kot nasral.Kup se np ZMA na regeneracje.
Najlepiej jakbys pocwiczyl po wakacjach troche z dieta, a nie ze odrazu nadrabiasz cyklem ja bym go odlozyl na pozniej a teraz po wakacjach wrocil do formy bardziej naturalnie.
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2008-07-18, 18:26
Gawlo napisał/a:
Najlepiej jakbys pocwiczyl po wakacjach troche z dieta, a nie ze odrazu nadrabiasz cyklem ja bym go odlozyl na pozniej a teraz po wakacjach wrocil do formy bardziej naturalnie.
Moja przerwa wakacyjna nie jest proporcjonalna do "wakacji". Wynosi około miesiąca więc wielkich braków nie mam. A poza tym nie mam zamiaru od razy zaczyna cyklu. Trochę minie zanim wezmę się za odżywki. Co do diety jestem "naturalnie chudy" i strasznie ciężko jest mi nabrać "trochę ciężaru". Stosowałem różne diety i niektóre mi pomagały inne nie. Teraz jestem na diecie która dała mi największy efekt. Co do węglowodanów to się zgodzę. "Ustawiłem" je sobie na odpowiednim ( jak sądzę ) dla mnie poziomie. Podsumowując mam do wyboru dwie opcje:
ZMA i Gain Bolic Z. Chyba, że jeszcze znajdzie się jakaś "pomocna dłoń" i coś zapoda.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
"Ból przemija, chwała trwa wiecznie"
Alan Shearer
Gawlo Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 11 Gru 2007 Posty: 172 Skąd: Z Domu
Wysłany: 2008-07-18, 19:34
hmm no wiesz jak nie masz brakow w diecie to nie ma sensu faszerowac sie gainerami.
Ja bym wzial zma apteczne jakies wit. i tyle choc nie wiem czemu ale wydaje sie mi ze nie wiesz dokladnie ile z diety dostarczasz btw
tznzeby zlapa cmase musisz spozywac wiecej kalorii niz jestes w stanie spalic.
oczywiscie nie bedziesz lapal w 10% czystej masy miesniowej[chyba ze jestes super wyjatek].jak juz zlapiesz mase [tzn miesniowa a co za tym idzie i tluszczowa] to wtey bedziesz mogl palic tluszcz i pokazac swoje miesnie.
narazie jedz gainera i lap ile sie da.
jak juz bedziesz mial mase bedziesz myslal co dalej.