Wysłany: 2009-01-08, 17:36 Co mi doradzicie? Pomóżcie?
Mam do was ogromną prośbę, mam 17 lat i ważę 62kg. Ćwiczę już około roku czasu, i pora aby przytyć, nabrać siły. Jeszcze nic nie wziołem, co doradzicie na początek???
Nie Powiem Pomógł: 14 razy Wiek: 18 Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 375 Skąd: Białystok
Pomógł: 13 razy Wiek: 20 Dołączył: 20 Gru 2007 Posty: 384 Skąd: Daleka Północ
Wysłany: 2009-01-08, 20:32
jajka, kurak, twarog, ryby, ryz, makaron, pieczywo, ryby - wszystko w odpowiednich ilosciach i bedziesz rosnac no i oczywiscie odpowiedni trening masowy. napisz cos wiecej o sobie <plan treningowy, wzrost, mozliwosci jesli chodzi o zakup produktow spozywczych ktore wymienilem, ewentualnie jakies rekordy napisz itp, ewentualnie jakies fotki itd> i bedziemy myslec nad Twoim przypadkiem. pozdro.!
_________________ Zawsze znajdzie się szerszy, co wielkość wielkich pieprzy...
To tak, chodziłem sobie na siłkę, do czterech razy tygodniowo, W każdym dniu ćwiczyłem inną partie jeden dzień barki, drugi klatkę + triceps, trzeci dzień łapy, a czwarty plecy czasami nogi. Moje rekordy to tylko chyba klatka wyciskałem 88kg. To chyba wszytsko
Pomógł: 13 razy Wiek: 20 Dołączył: 20 Gru 2007 Posty: 384 Skąd: Daleka Północ
Wysłany: 2009-01-11, 20:34
na poczatek polecam trening FBW. nie pomijaj nog w swoim planie. to duza partia miesni i bez jej treningu ciezej nabierac masy rob podstawowe cwiczenia jak przysiady, martwy ciag, wyciskanie na klatke, wyciskanie na barki, wyciskanie francuskie, uginanie na bica, podciaganie na drazku. cwicz, duzo jedz i bedzie dobrze zajrzyj do dzialu dieta
pozdro i powodzenia.!
_________________ Zawsze znajdzie się szerszy, co wielkość wielkich pieprzy...
po pierwsze czy trenujesz tylko na silowni czy walki tez
po drugie jaka masz teraz rozpiske treningu
po trzecie jak wyglada twoja dieta ile zjadasz kalorii dziennie jaki jest bilans bialka i weglowodanow
po czwarte jak wykozystasz dobrze drugia i trzecia opcje dopiero suplementacja
_________________ It ain't about how hard you you hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done !