Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
co sądzicie o tym
Autor Wiadomość
Hate91 
KickBoxing , MT

Wysłany: 2008-12-31, 11:45   co sądzicie o tym

czesc , no wiec sprawa wyglada tak teraz na okres swiat mialem przerwe w treningach i wg . chcialem po nowym roku i chcialem cos zakupic supli myslalem o białko + spalacz tluszczu bo chcialbym aby mi z klaty zeszlo troche i z bzucha za to rece podbudowac troche ...

matrix 5.0 + Scorch/thermo speed bezie to dobre biorac pod uwage ze ćwicze pod SW a nie kulturystycznie

FranzMaurer4444 
Kierownik

Wysłany: 2008-12-31, 15:08   

głownie powinienes czerpac bialko z tego ,co jesz [kurczak,tunczyk,indyk]
olimp whey protein,egg protein, vitalmax cfm,hmb,horse power- to są tylko dodatki,na pierwszym miejscu zawsze stawiaj dobry posilek.jedz 5-6 razy dziennie.wiem ze to uciazliwe,bo nawet ja nie mam diety.dołączanie treningu aerobowego w sytuacji gdy trenujesz SW mija sie z celem.
ile pan waży?

Hate91 
KickBoxing , MT

Wysłany: 2008-12-31, 17:18   

ee no jeszcze pan nie man mam 17 lat ;] a z tym jedzeniem to wlasnie ja za bardoz na wadze nie chcal bym przybyc a waże teraz po świętach ( uhuhu) 79 kg normalna waga to waha sie miedzy 76-a 78 kg .. i wlasnie chcialem najpierw białko a potem spalacz tluszczu czy lepiej to i to odrazu i to wszystko chcailem rozwazyc pod katem SW dieta jest znaczy bedze wiem co na posilek itd ... czekam az sie troche zsciepli i zaczynam biegac itd ... nie chce teraz bo dosc latwo sie przeziebiam a jak bede chory to nic nie zrobie

Desant 

Wysłany: 2009-01-02, 12:14   

coś na spalenie to bym Ci polecał HMBolon, daje naprawdę dobre efekty.

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2009-01-02, 15:02   

Desant napisał/a:

HMB- przereklamowany suplement. Niedawno wyczytałem, że dodatkowe badania przeprowadzone przez niezależne laboratorium dowiodły, że nie daje on takich efektów jak oczekują "użytkownicy" ;-) . Jak dla mnie strata pieniędzy.

Co do tematu; Hate91 jeżeli ćwiczysz na siłowni i trenujesz SW jesteś w idealnej sytuacji do uzyskania najlepszych efektów z (porządnej) diety. Białko jak najbardziej; lecz tylko jako uzupełnienie. SW+Areoby będą bardziej efektywne niż jakikolwiek "spalacz" (po którym i tak jeżeli nie będziesz uważał wrócisz do "starej" wagi). A co do biegania nie musisz ciskać po dworze. Rower stacjonarny; Bieżnia; Basen tyle możliwości do wyboru. Na początku zacznij od 20 minut potem zwiększaj długość treningu.
Ja widzę to tak ;-) .

"Ból przemija, chwała trwa wiecznie"
Alan Shearer

welder 

Wysłany: 2009-01-02, 21:17   

Lucjusz1992 napisał/a:
Desant napisał/a:

HMB- przereklamowany suplement. Niedawno wyczytałem, że dodatkowe badania przeprowadzone przez niezależne laboratorium dowiodły

....i tu właśnie jest z tym różnie. Ja czytałem niedawno, że hmb jest najważniejszym suplementem zaraz po witaminach i minerałach, nizależnie od uprawianego sportu ale w szczególności dot. sportów siłowych. Różne żeczy można przeczytać w różnych pismach czy stronach. Nie mówię, że Ty się mylisz. Ostatnio słyszałem od kompetentnej osoby, że hmb należy stosować długo i cierpliwie. Pierwsze efekty pojawiają się po ok 2 miesiącach i są to juz efekty widoczne i co najważniejsze, trwałe. Faktem jest, że hmb jest drogie, tym bardziej, że hmb jest "delikatne" wiec trzeba inwestować w najlepszych producentów

FranzMaurer4444 
Kierownik

Wysłany: 2009-01-02, 21:34   

welder napisał/a:
Różne żeczy można przeczytać w różnych pismach czy stronach. Nie mówię, że Ty się mylisz. Ostatnio słyszałem od kompetentnej osoby, że hmb należy stosować długo i cierpliwie. Pierwsze efekty pojawiają się po ok 2 miesiącach i są to juz efekty widoczne i co najważniejsze, trwałe. Faktem jest, że hmb jest drogie, tym bardziej, że hmb jest "delikatne" wiec trzeba inwestować w najlepszych producentów

nalezy wypróbowac na sobie.wtedy bedziesz wiedział czy dziala[na ciebie],czy nie.
kazdy organizm jest inny.

Hate91 
KickBoxing , MT

Wysłany: 2009-01-03, 11:10   

yhym dzięki wam za dpowiedzi bo właśnie mnie chodzi o zrzucenie tluszczyku tylko o to mi tez chodzi ze tego miesnia tez zeby bylo , a z tą siłownia to jest tak ze jakby od niej odchodze bo chce sie przezucic na typowe treningi SW czyli technike stawiam na 1 miejscu a nei wyglad , poprostu nei chce mi ec tluszczu , czyli staram się robić treeningi ( poza treningami SW) takie sprawnosciowe dynamicze , to co np.uczylem sie na treningu ... dobrze robie ? i tad sie wziol ten spalacz właśnie , czy moze wg go nie brać a samo białko wzioasc i dolaczyc basen itd rower sacjonarny itd ..

ps. a na basen to ja chodzę ;-D

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2009-01-03, 11:27   

Dla mnie (jeżeli nie jesteś bardzo "otyły") "spalacz" można spokojnie wyeliminować i zastąpić częstymi aerobami (które powinny być intensywne i zajmować więcej niż 10 minut ;-) ) . Jeżeli zadbasz o dietę i właśnie o te aeroby, sukces murowany. Przydał by się rozpis twoich treningów SW, to ładnie można by było rozpisać.
Co do treningów na siłowni, a SW: Jedno nie eliminuje drugiego. Jak już pisałem: Dobrze by było widzieć rozpiskę treningów SW.

Alan Shearer

madagaskar

Wysłany: 2009-01-03, 11:48   

Jeżeli chodzi o aeroby to słyszałem i trzymam się tej zasady, że powinny one minimalnie trwac 15 minut, bo dopiero po tym czasie zaczyna spalac się tłuszcz.

Hate91 
KickBoxing , MT

Wysłany: 2009-01-03, 15:03   

ym jesli chodzi o trening to wyglada to tak : chcialem zacząć ten trening 300 spartan chce zobaczyc co on mi da ... i w tej chwili wyglada on nastepujaco

Poniedzialek - trening (sprawnosciowy ) czyli u mnie na silowni w piwnicy mam worek boksuje , cwiczenia takie jak na treningu aniolki pompki walka zcieniem nie ma wiele az miejsca ale staram sie jak tylko moge

wtorek-trening 300
sroda- trening MMA
czwartek -trening 300
piątek-trening MMA
sobota-trening 300
niedziela-odpoczynek

a teraz legenda ;] xD ten trening 300 sie cwiczy 3 razy w tyg ale tam w dzien ktory sie nie ciwczy tych cwiczen sa treningi interwalowe ja wcisnolem trenig MMA zobaczymy co z tego wyjdzie ...

[ Dodano: 2009-01-03, 15:05 ]
no jeszcze zapomnialem noralnie jest jeszcze basen , daje rade ;] na poczatku te treningi nie sa az takie przerabane(nie trwaja b.dlugo) pozniej dopiero ale ja sie przywyczaje to dam rade

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2009-01-04, 13:36   

Hmmm będzie ciężko. Jakoś nie jestem pozytywnie nastawiony do "Treningu 300", ale wyczytałem gdzieniegdzie że daje efekty. Jeżeli już masz zamiar szarżować tym treningiem przez dłuższy czas uważaj żebyś się nie przetrenował: Długi i spokojny sen, odpowiednia dieta, witaminy, co jakiś czas trening "regeneracyjny" powinny zapobiec przetrenowaniu, ale będzie ciężko. Pozostaje życzyć powodzenia więc ...

Alan Shearer

Odpowiedz do tematu