jakis suplement mi trzeba na pobudzenie.bo ja cwicze od 21 do 22-30 około[bo nie mam czasu wczesniej,nauka te sprawy].co polecacie?tylko skutecznego w miare i taniego ;-]
O tej godzinie bez sensu sie pobudzać jakimkolwiek specyfikiem, bo później nie zaśniesz długo. Jak coś to polecam... poprostu kawę :P gorzką z 2-3 łyżeczek bez cukru na raz szklankę duszkiem ;] ja tak robie bo kawy nie lubię, działa lepiej niż jakieś tam red bule itp. Poza tym jak już zmusisz się do treningu to podniesiesz tętno analogicznie powinno Ci się odechcieć spać :P
Pomógł: 8 razy Wiek: 21 Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 121 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-05-26, 23:08
Różne tanie preparaciki ala Sesja, czy takie Plusszowe tabletki Tauryna+Kofeina. Ale to średnio dobry pomysł, by ćwiczyć o tej porze, poziom testosteronu spada z biegiem dnia, ano i jeśli mówimy tu o treningu siłowym, nie zdążysz odżywić się odpowiednio po jego zakończeniu. Ja kiedyś ćwiczyłem całymi nocami, bo przestawił mi się zegar biologiczny przez to, że spałem codziennie na lekcjach w szkole. Ale czasem, jak zaistniała potrzeba bycia w miarę przytomnym (klasówka itp.) brałem sobie taki z pozoru niewinny preparacik kofeinowotaurynowy i po kilkunastu minutach czułem się jak nowo narodzony, aczkolwiek po dwóch, trzech godzinach działania preparatu natura zwycięża i sen potrafi zaatakować w najmniej spodziewanym momencie :p Już z 10 uwag za to dostałem -.-' A jeśli nie masz pod ręką żadnego takiego specyfiku, napij się coli, czasem potrafi dać kopa konkretnego. Tylko, nawiązując do wypowiedzi Tycha, bierz pod uwagę o której masz w planach pobudkę następnego dnia, żeby z tym treningiem nie popłynąć za bardzo :) Bo na przykład ja i moje ADHD już byśmy nie dali rady zasnąć aż do jakiejś czwartej rano ;s
_________________ Ten czajnik jest za mały dla nas dwóch!
Szybko zaparzona herbata. Możesz też wąchać kawę, działa, jakbyś się jej napił (w sumie tylko jej zapach tak naprawdę pobudza). Albo przestań walić konia