Witam, mam 14, prawie 15lat, na siłowni trenuję już trochę, mam do was pytanie czy jest jakaś odżywka na powera na ten wiek. Wiem że przy tym wieku to dużo mi nie wolno, do tej pory stostwałem: Białko serwatkowe, Carbo, i Aminokwasy. Z góry dzięki.
Jak zauważyłeś, w tym wieku wiele nie wolno a to już jest za dużo i tak, wystarczy zdrowo się odżywiać inaczej możesz mieć problemy zdrowotne, brak, lub nadmiar witamin itp. powoduje takie rzeczy
Każdy jest inny , więc zależy od ciebie. Ja brałem białko serwatkowe, carbo w wieku 15lat i nic mi się nie stało, zero problemów. Miałem lekko ciśnienie podniesione ale nie wiem czy to od tego nawet. Mój kolega brał gainera w tym czasie i miał kłucia w sercu , kardiolog mu powiedział że przychodzi do niego sporo chłopców w tym wieku z tym problemem, wszyscy biorą jakieś odżywki... Każdy jest inny, każdy organizm inaczej reaguje.
Co do powera, kup sobie guarane albo pij mocną kawę i tyle. Bo takie podstawy jak zdrowe odżywianie, witaminy i minerały itp to powinieneś znać.
Byłem dzisiaj u mnie w sklepie z odżywkami i gadałem właśnie z gościem, a jest dobrym kumplem mojego starszego i jutro będę jechał po inne odżywki, napisze wam dokładnie co to jest bo zapomniałem nazwy. Mówił mi że to je jest na zwiększenie NO we krwi tylko coś żeby dało mi ,,moc i powera"
Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 06 Maj 2008 Posty: 288 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2011-02-23, 00:40
Może po prostu chciał wziąć szpan na klatę, a tak naprawdę to dla starszego będą odżywki ? Chyba, że sprzedawcy NO oraz "moc i power" zamieniło mózg w orzeszek
_________________ Nak Muay znaczy wojownik ...
www.bzyqdesign.com.pl - BzYq Design - grafiki, banery, ulotki, wizytówki, plakaty, strony www w Szczecinie
Sprzedawcy suplementów maja specyficzne podejscie do ich sprzedawania co znam z własnego doswiadczenia..Ale szpan w szkole pewnie bedzie jak powie laską ze bierze lepsze rzeczy niz dabl blast i pokaze swoje 30 cm w bajceps.Zauwazylem nie tylko tutaj ze niektorzy ludzie musza dorosnac do diety niestety...Na co jestem swietnym przykładem ;xxx
_________________ Now tell me who want to fuck with us?
Ashes to ashes, dust to dust to...
BANG! .. and let your fuckin brains hang, snitches