Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
HMB czy HMBolon.
Autor Wiadomość
Vadron 

Wysłany: 2009-02-22, 23:09   HMB czy HMBolon.

Witam, otóż zastanawiam się czy dokonałem odpowiedniego wyboru, mój wujek który pływa wybrał zwykłe HMB a ja stwierdziłem iż od marca mam zamiar zrzucić trochę zbędnych kg i poprawić kondycję bo już się źle czuje jak przebiegnę dosłownie kawałek na pełnym sprincie i sapie przez 5 minut, więc ze względu też na cenę wybrałem
HMBolon + Thermo Speed Extreme, czy to był dobry wybór ?

Pozdrawiam, przepraszam za chaotyczne pisanie ale trochę późno więc jak ktoś ma jakieś pytania to proszę zadawać odpowiem bardziej szczegółowo.

Pozdrawiam !

trip 

Wysłany: 2009-02-23, 11:05   

Szczerze to HMB nikt raczej nie kupuje. Suplement ten nie ma szans zadziałać bez odpowiedniej diety. Nawet, gdy zadziała trzeba dłuuugo czekać na efekty. Dlatego wydaje mi się, że to był zły wybór. Ale z Thermem trafiłeś dobrze. Dobra firma, i on działa.
Co do HMB, ja bym zamienił raczej na białko, skoro nie masz diety. Ale i bez białka by się obeszło. Ale powiedz jeszcze jaki rodzaj treningu masz zamiar stosować? Oprócz HMB proponuje stosować chociaż zarys diety, np. po treningu siłowym puszka tuńczyka lub jakiś twaróg. Przed treningiem dużo węglowodanów. Skoro chcesz schudnąć to trening aerobowy jak wiadomo obowiązkowy. Dużo wody popijaj.

FranzMaurer4444 
Kierownik

Wysłany: 2009-02-23, 13:13   

z tym ze nikt nie kupuje,to przesadziles.kupuja ,tylko ze zeby to dzialalo ,to trzeba brac duze dawki przez dlugi okres czasu,co staje się kosztowne.dlatego raczej amatorzy tego az tak nie biorą pod uwage ,przy suplementacji jak np kreatyny.

Krav 
Jama Zła

Wysłany: 2009-02-23, 19:12   

Po prostu wszyscy już całkiem idą na łatwiznę i zaczną wcinać metanabol, zamiast poczekać trochę dłużej :-/

Vadron 

Wysłany: 2009-02-23, 19:46   

Widzę że co nie którzy Panowie nie zrozumieli pytania, ale w porządku dam odpowiedź na Wasze odpowiedzi.

Tak, stosuje jako tako dietę, jest to ciężkie i nie zawsze mam czas lecz regularnie, dzień w dzień jem dużo sera żółtego (w irlandii nie ma dobrego białego ;/ a też bardzo lubię) codziennie jem mięso (koniecznie pierś z kurczaka, czasami nóżka :D), jem również w tygodniu (przeważnie raz, aby nie przejeść [ np, Poniedziałek - makaron, ryż, ziemniaki i do tego mięso z kurczaka]) chętnie jem różnego rodzaju ryby z puszki (tuńczyk, makrela, sardynki etc. itp) a nie doskonałości uzupełniam wcinając Profi Whey Mass (nie codziennie, 4 razy na tydzień).

A co do pytania, brzmiało co jest lepsze HMBolon czy zwykłe HMB ?

_grucha 

Wysłany: 2009-02-23, 20:00   

HMB to raczej antykatabolik niż anabolik. W tej roli spisuje się całkiem nieźle, sam stosuje.

Odpowiedz do tematu