Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 23 Lut 2011 Posty: 122 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-08-13, 15:03
2-3 kg to niepotrzebny gainer. Używałem polecanego na tym forum Mutant Mass PVL, ale z 80 kg schudłem 7,5 kg po tym, jak zużyłem cały (7,8kg gainera - no comment) Ułóż sobie dietę, powinno wystarczyć.
_________________ Honor to stroma wyspa bez brzegów, nie możesz na nią wrócić, gdy już raz ją opuściłeś
Jeśli chcesz, znajdziesz sposób.
Jeśli nie, znajdziesz powód.
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2011-08-14, 18:27
Cytat:
schudłem 7,5 kg po tym
Doszukiwanie się winny spadku wagi w prawidłowym (np. nie przeterminowanym) suplemencie, jest co najmniej śmieszne.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 23 Lut 2011 Posty: 122 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-08-14, 19:10
No właśnie chodzi o to, że był terminowy, ja jadłem go zgodnie z zaleceniami, regularnie jako dodatek do diety, cały czas ćwicząc na masę.
Ważyłem 80kg po cyklu kreatyny, to rozumiem, 2-3 kg mogły mi spaść, ale po zużyciu całej paczki wchodzę na wagę i nie dowierzam patrząc na wyświetlane 72,5kg...
_________________ Honor to stroma wyspa bez brzegów, nie możesz na nią wrócić, gdy już raz ją opuściłeś
Jeśli chcesz, znajdziesz sposób.
Jeśli nie, znajdziesz powód.
Winy doszukuj się nie w gainerze, tylko w zakończeniu cyklu na kreatynie. No chyba, że Twój organizm na niego dziwnie reaguje- Po wypiciu gainera Cie przeczyszczało, czy coś :D
Ostatnio zmieniony przez czort 2011-08-16, 22:26, w całości zmieniany 1 raz
Ja odkad nie biore białka z aktivlaba schudłem z 94 na 86 wiec cos w tym moze byc..
Ale to tylko potwierdza fakt ze do odzywek sypia jakiegos syfu zeby mocno przytyc i nie koniecznie w dobrej jakosci mieso
_________________ Now tell me who want to fuck with us?
Ashes to ashes, dust to dust to...
BANG! .. and let your fuckin brains hang, snitches
W poruszanej tematyce zachęcam do przeczytania ciekawego artykułu: Nowoczesne Masówki - wiele przydatnych informacji.
_________________ SIŁA!
Castet Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Maj 2010 Posty: 152
Wysłany: 2011-08-25, 13:36
Ja na TREC MASS XXL połączonym z piciem napojów chmielowych w miesiąc wrzuciłem 10 kilo...ale o taką masę to ci chyba nie chodzi
Wysłany: 2011-11-08, 21:24
Generalnie gainery są polecane głównie dla ektomorfików, inaczej hardgainerów - osób które mają ogromne zapotrzebowanie kaloryczne i którym ciężko jest nabrać jakiejkolwiek masy oraz które nie łapią tłuszczu.
Jak już ktoś chce gainera to polecam Mass XXL z firmy Trec, albo gainery z firmy Olimp, tylko nie pamiętam jak tamta kur** się nazywa.
Paokis_D Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 08 Lis 2011 Posty: 13 Skąd: mam wiedzieć
Wysłany: 2011-11-09, 17:01
Jeżeli chodzi o gainera to proponuję Monster Mass firmy BIOGENIX. Proces przyswajania jest dosyć powolny ale korzystny. Jeżeli chcesz zamienić klasyczną dietę białkową na gajnera to zalecam właśnie Monstera.
To pytanie to chyba z nudów? Tyle tego jest, poszukaj, poczytaj o składzie poszczególnych produktów. Nie wspominając o tym że przy 3 kg to po co Ci gainer? Nawet jak tą będą mięśnie to takiej ilości i tak nie odczujesz.