Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Kreatyna? Dla mlodego...
Autor Wiadomość
Killu 

Wysłany: 2009-04-08, 15:32   Kreatyna? Dla mlodego...

Siema. Mam pytanie czy moglbym zrobic sobie 1 cykl na kreatynie albo czymkolwiek innym? I czy jesli zrobilbym taki cykl to nie przeszkodziloby to dalszemu rozwojowi mojego organizmu? Czy do takiego cyklu potrzebna jest jakas dieta i jakie dawkowanie? Cwicze na silowi od okolo 4-5 miesiecy.

wzrost - 178
waga - 78 kg
wiek - 15 lat

Glownym celem jest zwiekszenie sily i masy. Cwicze 2 razy w tygodniu na silce.

Pimpek35 

Wysłany: 2009-04-08, 15:46   

Wiem, ze kreatyna to troche pozniej niz 6 miesiecy stazu na silce konkretnego. Nie wiem dlaczego, ale jestem tego pewien. Duzo osob mi to mowilo. Ewentualnie wcisnij cos z drobna zawartoscia kreatynki.

Hate91 
KickBoxing , MT

Wysłany: 2009-04-08, 15:48   

powiem tak :

masz 15 lat caly czas rosnieszi sie rozwijasz nie ma sensu sie katować dietą , ćwiczyc tam sobie możesz ... jedz zdrowo i unikaj slodyczy znaczy nie przjeadaj sie nimi 5 miesiecy jeżeli masz dobre przyrosty to najwyze jweź sobie białko jako uzupełnienie diety a kreatyne sobie odpuść bo moim zdaniem 1. jesteś za młody -> organizm-> rozwijanie bla bla bla ...
po 2 . teżza wczesnie na eksperymenty z kreatyną ... jatez zaczynalem w twoim wieku i 1 cykl na kreatynie zrobilem po 8-9 miechach cwiczen i tez mysle ze to bląd był ...

Killu 

Wysłany: 2009-04-08, 16:10   

A moglby mi ktos jakies bialko polecic albo cos co opisal Pimpek z mala zawartoscia kreatyny?

Ps. najlepiej niech bedzie z firmy Olimp bo w moim miescie jest sklep i tylko z olimpu sa. No i wysylkowe kupno nie wchodzi w gre bo moja mama uwaza, ze bialko i sterydy to to samo...

mielny09 

Wysłany: 2009-04-08, 17:19   

Biorąc Kreatynke i mając 15 lat to za przeproszeniem wysrasz to co połknąłeś. Nie opłaca się. Możesz brać Geinera.

http://www.allegro.pl/ite...a_promocja.html

Ale nawet na to masz za mały wiek. Jeszcze trzeba poczekać.

Teo 
Inny niż WSZYSCY

Wysłany: 2009-04-08, 18:46   

Killu napisał/a:
Czy do takiego cyklu potrzebna jest jakas dieta i jakie dawkowanie?

dieta jest niezbedna. miesni nie budujesz z kreatyny, tylko z bialka. kreatyna tylko stymuluje ich wzrost. narazie nei musisz miec chyba zadnej konkretnej diety, wystarczy, ze bedziesz staral sie jesc sporo nabialu i wartosciowych weglowodanow ;-) narazie nei ma co sie katowac, bo dieta to ciezkie wyzwanie. po kilku tygodniach jedzenia DZIEN W DZIEN na sniadanie jajecznicy, a przed snem twarogu itd patrzysz na te produkty jakbys mial kilo trocin do zjedzenia :-P wiec poki nie musisz meczyc sie z dieta :-D elo.!

Spetz 
JJ/Sanda

Wysłany: 2009-04-08, 19:11   

Hie hie jak ja 15 lat miałem to też kreatynę wziąłem i tego nie żałuję bo zrobiłem dobry cykl i wpadło 5kg :D Mniejsza z tym, że ćwiczyłem jak popadnie i bez żadnej diety bo wtedy małe pojęcie miałem, ale nie straszcie go jakąś sraką :mrgreen: Szczerze mówiąc jest definitywnie za wcześnie ale i tak zrobi co będzie chciał :-D

Pimpek35 

Wysłany: 2009-04-08, 19:14   

Bralem Olimp Gain Bolic 6000. Podobno dobry i tani :) w sumie zjadajac 5 kg przytylem 4 kg (bez diety, czego teraz zaluje).

Killu 

Wysłany: 2009-04-08, 19:39   

Dzieki za wszystkie wypowiedzi :) Wezme sobie jakas tabelke co jest w niej rozpisane jakie produkty maja ile bialka itp. i wypisze sobie te produkty co maja sporo bialka i powiem mamie zeby je kupowala i uloze sobie nowy plan na sile. To bedzie chyba najlepsze rozwiazanie teraz. Za kilka lat poeksperymentuje z kreatyna i gainerami.

Ale w sumie ten olimp mega whey gainer mnie kusi. Jest cos co moze mnie od tego odwiesc? Chodzi mi tu o konkretne argumenty dotyczace glownie mojego pozniejszego rozwoju.
Ostatnio zmieniony przez Killu 2009-04-08, 19:42, w całości zmieniany 1 raz  

amen20 

Wysłany: 2009-04-08, 19:39   

Polecam Trec Magnum 8000 jako gainer po ćwiczonkach. Węgle+białko + śladowe ilości kreatyny no i olej mct

Spetz 
JJ/Sanda

Wysłany: 2009-04-08, 19:49   

Gainer jest zawsze przydatny, nawet jak masz dobrą dietę, bo porcja gainera bezpośrednio po treningu jest wręcz wskazana i duże opakowanie wychodzi bardzo ekonomicznie z perspektywy czasu. Jak chcesz załapać masy to dużo WW, bo mało węgli, a dużo białka to na wycinkę. A pamiętaj, że siłę zdobędziesz do pewnego stopnia, potem bez większej masy ani rusz podnieść większych ciężarów, dlatego najpierw proponuję wrzucić trochę kg a potem już sam zdecydujesz co dalej. Ale na ten wiek zbyt się tym nie przejmuj, za jakiś rok/dwa zacznij porządnie ćwiczyć na siłce z dietą, teraz rób jakąś ogólnorozwojówkę i ćwiczenia na małych ciężarach żeby zbyt nie nadwyrężać stawów w tym wieku.

Killu 

Wysłany: 2009-04-08, 19:54   

Dobra nie bede sie motal w te wszystkie odzywki, bede wiecej czasu spedzal nad technika w KB. Moze ktos mi zaproponowac plan na zwiekszenie sily uderzenia i kopniecia? (Sory, ze tak schodze z tematu ale nie oplaca mi sie zakladac nowego)

Telesik 
Kill Them All

Wysłany: 2009-04-08, 20:06   

Ale z tego co pamiętam to było już wiele tematów na temat zwiększenia siły uderzenia...

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2009-04-08, 20:59   

Nie chcę niczego powtarzać więc dodam od siebie tylko jedna "uwagę":
Stwierdzenie :"Czy jest potrzebna jakaś dieta pod dany suplement"; jest BŁĘDNE.
To dieta jest priorytetem podczas cyklu treningów, to ona bierze tzw. "górę"; tylko i wyłącznie do niej zakupujesz odżywki, nie na odwrót. Coraz częściej spotyka się ludzi którzy mylą pojęcia suplementacja z dieta, dlatego należy to krok po kroku uświadamiać społeczeństwu ;-) , aby w przyszłości nie spotkać się z "zawodnikiem" dla którego posiłek jest 60g prochem, a o mięsie to nie słyszał od paru lat.
Co do zwiększenia mocy uderzenia: Istnieje na forum "dosłownie" taki sam temat.

P.S Miło widzieć taki ruch na forum :-) .

"Ból przemija, chwała trwa wiecznie"
Alan Shearer

Hate91 
KickBoxing , MT

Wysłany: 2009-04-09, 11:08   

Killu napisał/a:
A moglby mi ktos jakies bialko polecic albo cos co opisal Pimpek z mala zawartoscia kreatyny?

Ps. najlepiej niech bedzie z firmy Olimp bo w moim miescie jest sklep i tylko z olimpu sa. No i wysylkowe kupno nie wchodzi w gre bo moja mama uwaza, ze bialko i sterydy to to samo...

moja też tak uwazala ale wiesz co jest najlepsze ... jak sam sobie uzbierasz na to ... bo wtedy nie ma haczyka ze to twoich roddzicow kasa i bla bla bla ... :)

Odpowiedz do tematu