Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Kreatyna w moim wieku?
Autor Wiadomość
oli220

Wysłany: 2008-08-22, 13:44   Kreatyna w moim wieku?

No to zaczne tak... mam 16lat trenuje SW oraz chodze na silownie, moje pytanie brzmi czy w moim wieku kreatyna jest dobra? czy da to jakies skutki ujemne lub cos takiego?? zalezy mi na masie, chcialbym troche na niej przybrac. Aby brac kreatyne musze obowiazkowo cwiczyc na silowni, czy wystarczy trening domowy? bez sprzetu?,czy nie bedzie mi to przeszkadzac w treningach SW?? trenuje TKD, od wrzesnia jeszcze chce trenowac MT, czym sie roznia odzywki za nie wiem 30zl a 120zl ? dzieki wielkie

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2008-08-22, 14:18   

Kreatyna - za mlody jestes, nic ci nie da, stanowcze NIE!!!
Jestes mlody i jeszcze przybierzesz na masie, wiec dietka, cwiczenia bez obciazania kregoslupa i jakies pierdoly, ale to Franz lepiej wyjasni.
Co ma ci przeszkadzac? Chyba ze w czasie sie nie wyrabiasz - miesnie potrzebuja odpoczynku, innych ewentualnych zastrzezen chyba nie ma.
Ostatnio zmieniony przez shinra 2008-08-22, 15:05, w całości zmieniany 1 raz  

FranzMaurer4444 
Kierownik

Wysłany: 2008-08-22, 18:30   

oli220 napisał/a:
w moim wieku kreatyna jest dobra?

zalezy od stażu cwiczen i zaawamsowania.tak naprawde trzeba ze 2-3 lata jechac bez odzyweczek[no jakies tam białko najwyzej].w wiekszosci przypadkow nie.
oli220 napisał/a:
zalezy mi na masie, chcialbym troche na niej przybrac.

najlepsza jest dieta.same odzywki nic nie dadzą Ci.
oli220 napisał/a:
Aby brac kreatyne musze obowiazkowo cwiczyc na silowni, czy wystarczy trening domowy? bez sprzetu?,czy nie bedzie mi to przeszkadzac w treningach SW??

powiem tak.trzeba cwiczyc na silowni ,kreatyna to nie jest cudowna pigulka po której samo rosnie.czy nie bedzie Ci przeszkadzala silownia ?zalezy od tego,jak rozlozysz treningi silowe.wiesz,zebys nie przetrenowal sie.trzeba uwzglenic ile razy w tyg masz SW ,takie tam.
oli220 napisał/a:
czym sie roznia odzywki za nie wiem 30zl a 120zl ?

Ceną.i jakością czesto zależy od firmy.
oli220 napisał/a:
dzieki wielkie

nie ma za co.

oli220

Wysłany: 2008-08-22, 20:40   

jednak bede cwiczyc dalej bez niczego, jeszcze mam za maly staz na silowni 3miechy to troche za krotko, a ogolnie trenuje 2 lata z sw i silownia. Teraz od wrzesnia znowu bede miec treningi na silowni, a tak to cwicze ciagle w domu.

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2008-08-23, 00:43   

Kreatyna po prostu zwiększa wytrzymałość. Jej branie ma sens przy naprawdę intensywnym treningu.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Odpowiedz do tematu