Witam, moje pytanie brzmi... Z czym najlepiej połączyć cykl Lglutaminy przy treningu na masę,tzn jakie połączenie da waszym zdaniem najlepsze rezultaty ?
a to ci
cykl na glutaminie
Z własnych doświadczeń powiem ci, że nie warto kupować gluty. Niektórzy chwalą inni krytykują, ja należe do tych drugich. Jest droga, a żeby były efekty to trzeba jej jeść nie mało. L-Glutamina to zwykły antykatabolik więc proponuje te pieniądze które na nią chcesz wydać, spożytkować na bcaa albo jakieś aminokwasy które świetnie sie sprawdzą w roli antykatabolika.
I to mówie całkiem od serca. Mi też odradzali glutamine, ale chciałem postawić na swoje, kupiłem i żałowałem.
Pomógł: 37 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Paź 2008 Posty: 603 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-10-30, 22:53
Do l-glutaminy dorzuć BCAA, ewentualnie samą leucynę, bierz przed i po siłowym, ale na nic wielkiego nie licz, bo to antykataboliki i jedynie polepszą trochę regenerację.
Zależy co chcesz osiągnąć. Masa ? Siła ?
Chociaż domyślam się że wiedze na temat suplementów masz niewielka, więc i może z ich braniem jeszcze poczekać troche?
nie biore za nowicjusza, napisałem tylko, że wydaje mi się, że masz niewielką wiedze na temat supli. 3 lata to sporo czasu i faktycznie już czas najwyższy się troche wspomagać.
Tylko musisz powiedzieć na czym ci zależy, a my pomożemy ci z wyborem odpowiednich supli.