Mam w szafce HI-TEC Creatine Powder 500g no i Nox xplode,chcę zrobić pierwszy cykl monohydratem,mam 18 lat i 9miechow stazu,jaki czas pozniej moglbym zrobic cykl na xplodzie?
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2009-07-01, 22:15
Przerwa pomiędzy cyklami równa się czasowi cyklu przeprowadzonego czyli np. czas cyklu=6 tygodni; czas przerwy również tyle wynosi. Oczywiście jest to pewien schemat; od którego następują pewne odstępstwa.
Na drugi cykl zrezygnowałbym z Xplode, a powtórzył suplementacje monohydratem.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Na drugi cykl zrezygnowałbym z Xplode, a powtórzył suplementacje monohydratem.
A to czemu??
Lucjusz1992, i ile mogę cykli na kreatynie zrobić max ? i czy np. 1 w ciągu roku wystarczy? Bo w tym się nie łapię.
A tak mam jeszcze pytanko co by się stało jeśli bym xploda wziął na 1 cykl?
Miałby takie samo działanie jak monohydrat,a jak nie to czy dużo gorsze,bo cena jest znacząca za tego xploda.
Pomógł: 37 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Paź 2008 Posty: 603 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-07-02, 08:11
Możesz zrobić więcej cykli, ale tak jak napisał Lucjusz, musi być pomiędzy nimi co najmniej kilka tygodni przerwy.
Co do samego no-xplode to ciężko zrobić na nim samym cykl - ponieważ zawiera on znikome ilości kreatyny, a jego zadaniem jest pobudzenie na treningu oraz pompa. W tym wypadku najlepiej połączyć no-xplode z jakimś stackiem kreatynowym (może i być mono, ale stack lepszy), żeby przyniosło to dobre rezultaty.
Ja na Twoim miejscu zrobiłbym tak:
najpierw ten cykl na mono, później przerwa, i jeżeli musisz wykorzystać produkt BSN to dokupić jakiś dobry stack (np. Universal Storm, jest dużo możliwości) i zrobić cykl:
no-xplode + stack.
Pomógł: 37 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Paź 2008 Posty: 603 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-07-02, 18:00
No-xplode to produkt bardzo dobry i bardzo chwalony, jeden z czołowych produktów służących do przed-treningowego "napompowania". Ale nie ma sensu stosować go osobno, no chyba, że chcesz mieć satysfakcję z samego treningu, ale na dłuższą metę praktycznie nic poza tym.
Wysłany: 2009-07-03, 07:09
Standardowo przyjmuje się wartości dla przerwy między cyklami od 6 do 9 tygodni.
Cytat:
A to czemu??
Jeżeli poczujesz "niesamowite" przyrosty po cyklu na monohydracie, można powtórzyć taki zabieg (oczywiście będzie on trochę słabszy). Jest to rozwiązanie bardziej ekonomiczne.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Wysłany: 2009-07-03, 22:39
Wróżką nie jestem; ale zazwyczaj przyjmuje się, że tak.
Sun Tzu, "Sztuka wojny"