Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Lucjusz1992
2011-05-25, 06:43
Nitrobolon (krea+pro-NO) a trening MT
Autor Wiadomość
pr303 

Wysłany: 2011-05-23, 13:39   Nitrobolon (krea+pro-NO) a trening MT

Witam wszystkich. Ostatnio zastanawiając się nad suplementacją (przede wszystkim AAKG) i zainteresowałem sie Nitrobolonem II treca. I tu przechodzę do konkretów:
- mam 25 lat, 190 cm, 78,5 kg
- trening opieram na mt 3x (2h trening) + basen&sauna 1-3x tydzien
- po treningu wspieram się białkiem prolongatum biogenixa, do tego n-acetyl l-glutaminy tez biogenix oraz podczas treningu hot activelabs

efekt jaki chce osiągnąc przy pomocy nitrobolonu to zwiększenie siły i wytrzymałości, oraz (ale to mniej istotne) 2-4 kg dobrej jakościowo masy.

i pytania do Was:
-ktoś ma doświadczenia z tym suplem? w połączeniu z tym co obecnie biorę efekt był by osiągnięty? co w ogóle myślicie o takiej mieszance jak nitrobolon?
- czy warto dodać przy takim zestawie (z nitrobolonem już) jakieś carbo lub gainera po treninngu, czy lepiej oprzeć się na diecie?
- czy stosując nitrobolon mogę spokojnie uczęszczać na saune parową bez obaw o cofanie efektów uzyskanych na kretce? spotkałem się z opiniami że sauna fińska jest niewskazana gdy jest się na kreatynie gdyż wytraca się wode (aczkolwiek zdania są podzielone), co do parowej niewiele osób mogło mi posłużyć radą, bo po prostu nie wiedziało...

pozdrawiam

Nightmare 
BJJ/MMA/ZAPASY/MT

Wysłany: 2011-05-23, 23:02   

1 pytanie
Jest dieta?
2. pytanie i odpowiedz
Jak nie to ******** w podskokach układać i nie denerwuj reszty osob co sie wpisza podemna

Jak masz to beka z twojej wagi

Edit: Doczytałem do konca brak elementarnej wiedzy o kreatynie a łapie sie za staki propsy ^.^

Lucjusz: Irytacja, irytacją, ale kolejny wyskok z wulgaryzmami: Ostrzeżenie.

artemis 

Wysłany: 2011-05-23, 23:31   

pr303, jakos nie widze zeby na sztukach walki ( ktore mozna traktowac jako areoby ) zrobic mase miesniowa, jak juz masz tego nitro to zamien basen na silke na czas brania supli

pr303 

Wysłany: 2011-05-24, 11:01   

Nightmare nie pręż się bo ci żyłka pójdzie, a potem pretensje do mnie będziesz mieć

artemis ja przez 5 miesięcy dzięki samej diecie zrobiłem na tajskim 6 kg a moje nogi wyglądają teraz jak nigdy wcześniej, ale nie zamierzam nic nikomu udowadniać ani nikogo przekonywać do niczego. nie jestem specem do supli, a za radą znajomego zainteresowałem się argininą, stąd moje pytanie o mieszankę argininy z kreatyną. i tak jak napisałem zależy mi przede wszystkim na sile i wytrzymałości, więc nie wiem skąd ten krzyk na wagę. no ale dzięki za chęci przynajmniej

Majkel

Wysłany: 2011-05-24, 14:10   

pr303, nie trenujesz na siłowni.więc w jakim celu kupiłeś AAKG i kreatynę ?

artemis napisał/a:
jakos nie widze zeby na sztukach walki ( ktore mozna traktowac jako areoby ) zrobic mase miesniowa

Sztuki walki jako aeroby? A to dobre...Widzisz najwyraźniej można,odpowiednia nadwyżka kalorii i waga rośnie.

pr303, suplementy to jest zawsze dodatek do diety,wiesz coś na pewno i bez diety by poszło na +,lecz czy warto marnować potencjał suplementów ?

pr303 

Wysłany: 2011-05-24, 16:21   

przecież napisałem zainteresowałem a nie kupiłem, no panowie... mam tylko białko prolong i l-glutamine + witaminer. nic jeszcze nie kupiłem, jak bym kupił to już bym zajadał a nie się pytał

napisze jeszcze raz konkretnie: kolega zainteresował mnie aktywatorami NO, szukałem, czytałem aż w końcu trafiłem na ten nitrobolon, który jest mieszanka jak w tytule. chce sobie kupić jakieś aakg i tutaj mam pytanie do tych co stosowali samo aakg, lub w mieszance z kreatyna - jakie efekty można dzięki temu osiągnąć trenując mt przy odpowiedniej diecie (zarówno na żyłe jak i na podbudowe). czy warto kupować mieszankę, czy może lepiej samo aakg w moim wypadku? z tego co się naczytałem o argininie to raczej by mi prędzej pomogło niż zaszkodziło, ale że nigdy nie stosowałem kreatyny (wieczne żyłowanie wagi do mt, a nie robienie masy) to nie wiem czy to ma sens, stąd moje pytanie

prosił bym po prostu o rade osoby które stosowały arginine, zarówno na siłowni jak i na salce - jak im to wchodziło, jakie skutki itd.

nastoletnim kasztanom i pufaczom typu nightmare dziękuje z góry za trzymanie jadaczki, w ramach akcji "nie pomagasz to chociaż nie przeszkadzaj"

Majkel

Wysłany: 2011-05-24, 16:26   

pr303, arginine brałem nic nadzwyczajnego zwykła pompa w SW nie pomaga,ba nawet przeszkadza,nitrobolon też nie jest Ci potrzebny to NO booster więc bez sensu...

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2011-05-24, 18:20   

Zrezygnuj z boosterów, pod SW mamy taki fajny temacik:
http://forum.fight-club.p...ocie-vt3191.htm

Z kreatyny możesz załączyć: TCM.

"Ból przemija, chwała trwa wiecznie"
Alan Shearer

pr303 

Wysłany: 2011-05-24, 19:57   

faktycznie zgrabnie wszystko opisane, utwierdziło mnie w pewnej logice którą podążam.

i tu też nie ukrywam że nitrobolon zwrócił moją uwagę właśnie przez jabłczan kreatyny, który jak czytałem jest polecany dla "lekkoatletów".

Lucjusz1992 jaki byś plan proponował na dłuższą metę? jabłczan, przerwa, jabłczan+no? bo tak na prawdę to nie orientuje się za dobrze i w teorii nitrobolon brzmi lepiej niz sam jabłczan. będę wdzięczny za poduczenie przyczynowo-skutkowe ;-)

a co do jabłczanów to wpadł mi w oko reactor pro3

Nightmare 
BJJ/MMA/ZAPASY/MT

Wysłany: 2011-05-24, 22:05   

A jak ja mam sie do Ciebie gimbku zwracac skoro nie umiesz uzywac wyszukiwarki

Miłego treningu mt po nitro ci życze :))

ps: Lucek moze dało by sie ogarnac dla swiezaków jakas ankiete jak na innych forach aby bylo wiadomo z kim ma sie do czynienia przed pisaniem odpowiedzi ;x

pr303 

Wysłany: 2011-05-24, 22:51   

dwa posty i nic nie wniesione do tematu, nabijasz licznik czy co? idź lekcje odrób lepiej juesej gangsta

link który podesłał Lucjusz1992 chyba wyraźnie pokazuje że suplementacja która stosuje obecnie jest poprawna, a to że szukam nowych pomysłów, interesuje się i staram się poznać opinie innych, to akurat uważam przejaw zaangażowania w to co robię.

a teraz albo coś dodaj do tematu albo idź świrować "wiem, ale nie powiem" na fotke peel albo inną sympatie. prośba! ty nawet poprawnie po polsku pisać nie umiesz, a prujesz się jak byś tonę supli w życiu zjadł. i od razu widać że dzieciak jesteś po tych wszystkich dziwnych minkach, bo tak pisze mój siedmioletni bratanek. liczyć też nie umiesz bo inaczej byś wiedział że ja nawet w gimnazjum nie byłem mistrzuniu. brałeś aakg? to napisz coś na temat. nie brałeś? to won i nie śmieć mi tu, bo mnie to na prawdę interesuje

wszyscy normalni, tylko jeden się musiał trafić paź z nadmiarem czasu...

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2011-05-25, 06:43   

Kontynuowanie zbędnej dyskusji może przysporzyć wam tylko kłopoty!

Co do aakg i nitro... Stosuj się do rad dotyczących tematu ABC Podstawy suplementacji (podany link wyżej), z kreatyn ciągnij jedynie na pojedynczych formach, przechodząc do stacków (np. jabłczan/przerwa/jabłczan+mono/przerwa/stack itd.). Dopóki nie zainteresujesz się treningiem na siłowni, Boostery są dla ciebie nie pożądane, ze względu na utrudnienia treningowe związane z zwiększoną potliwością; "pompą" itp.

Temat wyczerpany zamykam.

"Ból przemija, chwała trwa wiecznie"
Alan Shearer

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi