Witam mój wujasek jest zdeczka chudy i sie mnie pyta co mógłby brać żeby był taki troszkę większy (ala misiek )no może źle to ująłem ale chodzi żeby dużo urósł [Sterydy nie wchodzą w grę] pozdro
_________________ Nie pisze ortograficznie poniewaz mam holenderskiego imaca ;D
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2010-01-10, 22:12 Re: Odżywka na mase
Zjutas2004 napisał/a:
Witam mój wujasek jest zdeczka chudy i sie mnie pyta co mógłby brać żeby był taki troszkę większy (ala misiek )no może źle to ująłem ale chodzi żeby dużo urósł [Sterydy nie wchodzą w grę] pozdro
Sama odżywka mu nic nie da.Musi miec trening rozpisany i chociaz podstawowa diete a potem mozna pomyseco białku i innych suplach. podaj starz treningowy wiek ew. wymiary to cos mu doradzimy:)
wiek 20 lat wzrost 191 cm waga no na oko 86 kg mięśnie ma dość takie średnie no i chce trosze być misiem ;D właśnie chce jakąś dietkę sobie przygotować codziennie ćwiczy na triceps, biceps,biega, brzuszki itp
_________________ Nie pisze ortograficznie poniewaz mam holenderskiego imaca ;D
Lucjusz opisał dietę masową., poszukaj w odpowiednim dziale. Znajdź także jakies treningi bo przy samej diecie tylko się spasie... Pozniej może pomyśleś o odżywkach węglowodanowych lub geinerach.
_________________ <Cyber Rekin> Co myślicie o moim nicku?
<Deepdelver> Jest świetny. Nazwę tak córkę.
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2010-01-13, 16:29
Tibex napisał/a:
Jak będzie ćwiczył tylko biceps i triceps to nawet z dietą nie urośnie. Najwyżej parę cm w łapie
Złe stwierdzenie. Jako, że organizm ma zakodowane aby rozkładać tkankę tłuszczowa (jak i mięśniową) w sposób dość ekonomiczny i równomierny (zależne od organizmu oraz odżywiania). Dlatego stosowanie odpowiedniej diety masowej pozwala uzyskać tzw. "cm" w każdym miejscu naszego ciała. Trening to jedynie bodziec.
Cytat:
jeśli nie ćwiczy się nóg to góra przestanie rosnąć
Również błędne stwierdzenie. Nie ćwicząc nóg nie doprowadzisz do zahamowania rozrostu np. klatki piersiowej. Mięśnie naszego ciała rozwijają się ze względu na "uszkadzanie" ich oraz ponownym odbudowaniu, a nie samą symetrykę ciała. Oczywiście nogi należy ćwiczyć, ze względu na olbrzymie korzyści z tego płynące.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Nie wiem które stwierdzenie ma do końca rację duże znaczenie mają geny. Widziałem zdjęcia gostka który wstawił swoje zdjęcia po 13 mies ćwiczeń góry bez nóg. Po 30 miesiącach znowu wstawił swoje zdjęcia także bez ćwiczeń nóg. Nie było widać przyrostu mięśni jedynie wyrównała mu się symetryka mięśni( wcześniej miał nieproporcjonalne barki do ramion) Pózniej zaczął ćwiczyć nogi efekt bardzo się poprawił.
_________________ Twardziel potrafi obronić siebie. Ale twardszy jest ten kto potrafi obronić innych.
Pomógł: 37 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Paź 2008 Posty: 603 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-01-15, 10:36
Bo wykonywanie treningu nóg nie tylko gwarantuje nam wzrost tychże mięśni, ale ze względu na to, że jest to ogromna partia mięśniowa uzyskujemy konkretny 'wyrzut' testosteronu co przekłada się na masę mięśniową całego ciała.
A to, że genetyka jest bardzo ważna to każdy wie, ale jeszcze ważniejsza jest determinacja w tym co robimy