Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
OLIMP Profi Whey Mass
Autor Wiadomość
He.T.man 

Wysłany: 2009-01-27, 11:16   OLIMP Profi Whey Mass

co myslicie o OLIMP Profi Whey Mass ? i co o polaczeniu tego z kreatyna z Olimpu mega caps 1250 ?

MiSieK 

Wysłany: 2009-01-27, 13:34   

Rozumiem, że Twoim celem jest masa. Profi Whey Mass to dobry suplement, typowy "bulk", także nie przytyjesz po nim aż tak jak po zwykłym gainarze, ale dostarczysz organizmowi węglowodanów. Jeśli chcesz brać wraz z nim krete to musisz ułozyć sobie odpowiednie dawkowanie. I nie zaszkodziłyby też jakies aminokwasy :)
I smak dobry :) ja miałem wanilie :)

He.T.man 

Wysłany: 2009-01-27, 14:59   

zacznijmy tez od tego ze to moj pierwszy cykl i nigdy nic nie bralem wczesniej, takze nie chce przesadzac na poczatek :) moze ktos mi doradzi jakies dawkowanie? biore wg zalecen - 4caps creatyny po reningu i to bialko tez po treningu z kreatyna. A smak Truskawkowy - smaczny :) i oczywiscie chodzi o mase :)

to jest rozpiska mojego kumpla - co o tym myslicie ? zalecenia na opakowaniu tego bialka i kreatyny sa takie: kreatyna 4 caps po treningu - nic wiecej a bialko po sniadaniu, po obiedzie po treningu i na noc. co lepsze zalecenia na suplach czy te zalecenia co kumpel mi napisal (nie wiem czy on sie tak naprawde zna na tym, ja nie znam, dlatego pytam) moze sie wypowie ktos kto sie zna na tym. pozdro dla wszystkich :)

kreatyna:
dni nie treningowe:
rano- na czczo, ok 30 minut przed śniadaniem 3-5gram
przed snem- ok godzinę, półtorej po kolacji, może być nawet dużo później, a na ok 15 minut przed snem

dni treningowe
rano- na czczo, 30 minut przed śniadaniem
przed treningiem- 30 minut przed
po treningu- mówi się, że 30 minut po, ale lepiej jest odrazu po treningu 5-10 minut

białko:
dni nie treningowe:
rano- kreatyna-30minut-białko-10 minut- śniadanie
obiad- solidny obiad- 10-15 minut- białko
wieczór- kolacja-2/3h-białko-spać (odrazu przed snem pijesz)

dni treningowe
rano- tak samo jak w nieterningowe
obiad-10 min-białko-2h-kreatyna-30 minut-trening
trening
po treningu-odrazu kreatyna-30/45 minut- białko
kładąc się spać jeszcze białka trochę

kreatynę musisz tak rozliczyć dawki by dziennie było 10 gram
nie mniej nie więcej(a jak więcej to odrobinę tylko wiecej)
a białko w dni nietreningowe 30g na dawkę
w dni treningowe po ok 20-25g

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2009-01-27, 16:56   

Zakładając, że twój staż na siłowni jest odpowiedni co do początku "jazdy" na takim suplemencie jakim jest owa kreatyna, i że masz odpowiednią dietę dzięki której uzyskujesz potrzebna ilość kcal to dla mnie sprawa wygląda następująco:
Kreatyna:
DT: 10g rano/po treningu
DNT: 10g (jeżeli pierwszy cykl to możesz dać 5g; ekonomiczniej wyjdzie, a ten sam efekt da) rano/w godzinach popołudniowych

Białko: Tylko i wyłącznie jako uzupełnienie diety. Pamiętaj, że białko uzyskiwane z prochu nie może przekroczyć 1/3 całego białka wyciągniętego z diety!

P.S
Cytat:
kreatynę musisz tak rozliczyć dawki by dziennie było 10 gram
nie mniej nie więcej(a jak więcej to odrobinę tylko wiecej)
a białko w dni nietreningowe 30g na dawkę
w dni treningowe po ok 20-25g

Trochę dziwnie napisane; czyżby rozdwojenie jaźni? Lub może sprawka jakiegoś moderatora ;-) .

"Ból przemija, chwała trwa wiecznie"
Alan Shearer

Odpowiedz do tematu