Witam Chce poćwiczyć trochę z białkiem żeby nabrać parę kilo masy i mam parę pytań do osób które już się tym bawiły ;)
1. Przez jaki okres trzeba to brać żeby były jakieś efekty?
2. Zażywać tylko używkę w dni treningu czy co dzień?
3. Brać tylko przed i po treningu czy w inne pory dnia też?
4. Czy mogą być jakieś skutki uboczne po braniu białka?
5. Czy po skończeniu cyklu można na lajcie odstawić białko czy jak odstawie to mogę stracić to co wbiłem???
6. Czy takie białko się nada czy polecacie coś innego
http://www.garda.pl/natur...-oxygen-122.htm
Na białku nie zrobisz masy, białko kupuje się jako uzupełnienie diety, którą jest niezbędna do budowania masy mięśniowej. Białko przyjmujesz zależnie od tego jakie masz braki w diecie, przeważnie od1 do dwóch razy dziennie. Po białku nie ma skutków ubocznych
Jeśli chodzi o moją dietę to nie ma żadnej specjalnej jem tylko tak żeby było wystarczająco kcal i białka i właśnie niekiedy jest mi trudno wyciągnąć tyle białka ile potrzeba ze zwykłych posiłków dla tego chce zażywać białko
proszę o odpowiedzi na pytania :)
pozdrawiam :D
Majkel Pomógł: 14 razy Wiek: 20 Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 509
Wysłany: 2009-11-13, 20:45
jakiś napisał/a:
2. Zażywać tylko używkę w dni treningu czy co dzień?
every day ;)
jakiś napisał/a:
jakiś napisał/a:
3. Brać tylko przed i po treningu czy w inne pory dnia też?
jakiś napisał/a:
5. Czy po skończeniu cyklu można na lajcie odstawić białko czy jak odstawie to mogę stracić to co wbiłem???
Na te 3 pytanie można odpowiedzieć jedną odpowiedzią "Białko uzupełnia się według braków w diecie,samym białkiem niczego nie zbudujesz,na białku nie robi się cyklów,jeśli odstawisz białko a nie uzupełnisz luki w diecie innym(tj.kurczaki,ryby,jaja) to możesz utracić kilogramy.
jakiś napisał/a:
Jak to Lucjusz zawsze do mnie mówił "Wróżki tu nie ma",aczkolwiek z dobrą dietą i z odpowiednimi odżywkami efekty przyjdą bardzo szybko.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Porownaj sobie ceny innych, zobaczysz czym sie roznia. Na ogol jesli cena jest mala, a KG duzo to mozesz spodziewac sie tego, ze cos jest nie tak. To oczywiste. Na forum SFD znajduje sie jakby encyklopedia takich. Mozesz tam wpisac jakies nazwy, moze znajdziesz i bedziesz mogl zobaczyc co i jak sie oplaca ;)
Tak poza tym, ja proponuje zelki.
no to w sumie wszystko wiem :D dzięki za odpowiedzi ;p
Ale nasuneło mi się jeszcze jedno pytanie tak z ciekawości jeżeli po roku ćwiczenia z dietą wspomaganą białkiem przestane zażywać białko i przestane ćwiczyć na siłce będę chodził tylko na SW to czy to co wyrobiłem przez ten rok stracę? jeżeli tak to w jakim stopniu ( zakładając że nie będę dostarczał organizmowi 100% zapotrzebowania białka tylko np. 80%) ?
Majkel Pomógł: 14 razy Wiek: 20 Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 509
Wysłany: 2009-11-14, 00:02
Brak siłowni=spadek masy
Mniejsza ilość spożywanego białka=spadek masy
Sztuki walki=spadek masy
Tu nikt wróżką nie jest,ale coś pewnie by spadło :)
_________________ BABILON PŁONIE-CZAS ODEBRAĆ KORONE BESTIA NA TRONIE KRWIĄ SPLAMIONE DŁONIE TARCZĄ MOJ BÓG MÓJ POCZĄTEK I KONIEC