Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
początkujący :) proszę o pomoc z suplemementami
Autor Wiadomość
zachary 

Wysłany: 2008-12-10, 16:12   początkujący :) proszę o pomoc z suplemementami

Siemanko Panowie ;] witam serdecznie i mam pytano
zaczynam z jiu jitsu mam już jakies podstawy i tak dalej :)
moje ptanie dodyczy tego czy mogę zastosować taki zestawik w supelementacji gdyż mam problemy z wagą :( a konkretnie jej brakiem

Kreatyna cm3 360caps Trec
Dibencozide force tez Trec'a
do tego coś na stawy i witaminy ;]

z góry dziękówka za odp. Pozdrawiam :)

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2008-12-10, 16:26   

Jeżeli ćwiczysz tylko JJ to daruj sobie Kreatyne. Moim zdaniem cykl na tym suplemencie, jeżeli nie ćwiczymy na siłowni jest zbędny. Chcesz przybrać na wadze?: Poczytaj w dziale Dieta. Jedyne odżywki jakie tobie mogę poradzić to: Białko i Carbo. Ale one mają tylko uzupełniać braki w diecie i ubytki po ciężkim treningu.

"Ból przemija, chwała trwa wiecznie"
Alan Shearer

Danton 

Wysłany: 2008-12-10, 18:55   

tcm albo cm3 raczej Ci w masę dużo nie pujdzie (prędzej w siłę lub wytrzymałość) ale jeśli myślisz poważnie lub mniej o sportach walki to daruj sobie też monohydrat, gdyż powoduje on zwiększenie wytrzymałości, w mniejszym stopniu siły ale przy dużym przyroście masy która w większości jest wodą gromadzącą się w mięśniach. A to w sw jest efektem nieporządanym (jak dla mnie). na masę każdy Ci to powie że najwarzniejsza dieta. poszperaj w dziale odżywianie, oblukaj jakąś dietę z ryżu i kurzych cycków, ewentualnie dokup gainerka, białko, carbo.

zachary 

Wysłany: 2008-12-10, 19:36   

taaaa dziękówka pany za podpowiedz :) z tym ze właśnie chcem kreatyne na zwiększenie wydolności na treningu oraz na siłe a te drugie tabletki na mase(a przynajmniej na wiekszy apetyty i mysle ze odpowiedną dietą zyskał bym mase) i wywnioskowałem ze te dwa powinny się ze sobą współpracować. i własnie zapomniałem dodać bo JJ mam w wtorek czwartek i sobote a na chacie mam ławeczkę gryf i dwa mniejsze gryfy (do hantli) tak ze w poniedziałek srode piątek cwicze se z obciązeniem. (sory za pominiecie z dniami trenngowymi) ale czy teraz tak samo wyglądają opinie? :)

dzięki za odp. pozdrówka :)

Danton 

Wysłany: 2008-12-10, 21:27   

Lucjusz1992 napisał/a:
Moim zdaniem cykl na tym suplemencie, jeżeli nie ćwiczymy na siłowni jest zbędny
moim zdaniem nie jest zbędny, ale jak zachary mówisz że ćwiczysz siłowo to myślę że jest ok.
ja mam teraz taką +/- dietkę, łykam też HMB. Moim celem jest masa, ale zamiast tego idzie mi bardziej siła, i mięśnie ładnie zbite. Od nowego roku też chyba zaopatrzę się tcm'a albo innego jabłczana.

welder 

Wysłany: 2008-12-10, 22:34   

Nie wiem do czego Wam ta kreatyna. Chłopak ma 17 lat a nie 17 lat treningu na siłowni.Poza tym nie chce być kulturystą.
Cos na stawy i witaminy to nr.1 a nie uśmieszek. Do tego hmb i glutamina. Jesli kiepsko sie odzywiasz to jeszcze białko. Jeśli ćwiczysz sporty walki to masy nie zrobisz tak łatwo, poza tym masa nie bedzie Ci potrzebna

zachary 

Wysłany: 2008-12-11, 08:30   

Sz.P. welder otóż po to kreatny za na każdej str. gdzie o niej czytałem pisze ze pomag zwiększyć wydolność i siłe. To fakt nie chcem być kulturysta ajk bym chcił to bym jakieś inne bardziej specyficzne dla tego sportu udżywki wymienił powyżej... HMB natomias wydaje mi się zaupełnie nie potrzebne Glutamina owszem natomiaast no i witaminki :) do tego. Chcem zyskać n masie tak zebym mógł walczyc z kimś większym i silniejszym. i w moim przypdku by mi się przydało.

MasterKill 
Były moderator:P

Wysłany: 2008-12-11, 15:38   

a wg mnie jezeli chce nabrac masy hmb jest zbedne...kup sobie lepiej gainera

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2008-12-11, 16:44   

Danton napisał/a:
moim zdaniem nie jest zbędny, ale jak zachary mówisz że ćwiczysz siłowo to myślę że jest ok.

Jeżeli ćwiczy jakimś sensownym planem oraz wykonuje poprawnie ćwiczenia: Masz rację. Dodam, że w pierwszym poście nic nie pisał o "Siłowni". A co do samej kreatyny: To nie jest tylko moja opinia. Każdy organizm reaguje inaczej, ale moi znajomi zrezygnowali z "kuracji" na tym suplemencie z wielu różnych od siebie powodów: Podczas treningów jak i po, (MT) czuli mocne (nienaturalne) pragnienie, treningi nie były na 100% (można powiedzieć "czul się zamuleni"). Po odstawieniu wszystko wracało do normy.

Jak najbardziej popieram welder'a jak i MasterKill'a. Tobie potrzebne są "podstawy": Dieta, Witaminy, "ochrona" stawów jako uzupełnienie białko/carbo (lub Gainer). HMB odpuść: poczytaj o specyfiku; dużo ludzi wypowiada się negatywnie co na "jego" temat. Już lepiej zakup BCAA (jeżeli już musisz jeść jakieś odżywki z "wyższej" półki).

"Ból przemija, chwała trwa wiecznie"
Alan Shearer

KaMaSx 

Wysłany: 2008-12-11, 17:54   

cwiczysz na silowni czy tylko same JJ? Jezeli samo JJ to kretatyna pojdzie Ci bardziej w wytrzymalosc, jak i troche w sile. Skoro chcesz nabrac masy to hmb odpusc sobie, kup lepiej bialko albo gainera tak jak kolega wyzej pisal ;-) i jezeli jest to Twoj pierwszy cykl na kreatynie to cm3 sobie odpusc, kup lepiej zwykle mono, cm3 zostaw na pozniej, poniewaz na pierwszym cyklu mono i tak bedzie bardzo dobrze dzialac ;-)

zachary 

Wysłany: 2008-12-11, 21:01   

hehe Lucjuszu :) to nie jest tak ze ja musze jesc te odżywki. Poprostu chcem podniesc swoje nazwijmy to max osiągi. no dobra to tak powiedzmy ze opuszczam kreatyne cm3 i biore witaminy coś na stawy BCAA bądz kreatyne z dextrozą (czy jak to się tam pisze) albo jak dobrze pujdzie to i BCAA oraz kreat. a co powiedzie mi o tych tabletkach na zwiększenie apetytu TREC'a zadziałają czy nie ;p bo powiem szczeze ze jak moja mama wyczaji u mnie wiadro biłka to zaraz o sterdydy mnie possądzi :P :D:D:D:D to czy na tych tablach na łakienie BCAA z/albo kreatnyą wskazówka waki po jakimś czasie + siłka i JJ przeskoczy kilka kilo dalej?

welder 

Wysłany: 2008-12-11, 21:19   

zachary napisał/a:
Sz.P. welder otóż po to kreatny za na każdej str. gdzie o niej czytałem pisze ze pomag zwiększyć wydolność i siłe.

A czytałeś tez o tym ze po kazdym cyklu na kreatynie jej skuteczność spada, ze jest na tyle silnym suplementem, ze wiekszość kulturystów uzywa jej tylko w okresie stagnacji lub przed zawodami i w końcu, że bardzo obciąża nerki. Masz 17 lat, to jak byś miał brać testosteron którego masz w organizmie ogromne pokłady. Twoja decyzja ale ja nigdy nie przeczytałem w żadnym fachowym piśmie zeby ktoś radził kreatyne młodej osobie. Zazwyczaj sie odradza
PS. Te tabletki na łaknienie dużo dają ale tu wypowiadam sie na temat dibencozid firmy megabol

FranzMaurer4444 
Kierownik

Wysłany: 2008-12-11, 22:21   

zachary napisał/a:
Kreatyna cm3 360caps Trec
Dibencozide force tez Trec'a
do tego coś na stawy i witaminy ;]

zlezle zle
-dieta wysoka w białko
-gain bolic
-kreatyna-MONOHYDRAT
-aminokwasy
-ewentualnie hmb do tego zeby sie nie zalac do konca.ale jak chcesz .

zachary 

Wysłany: 2008-12-12, 08:23   

[/quote]
A czytałeś tez o tym ze po kazdym cyklu na kreatynie jej skuteczność spada, ze jest na tyle silnym suplementem, ze wiekszość kulturystów uzywa jej tylko w okresie stagnacji lub przed zawodami i w końcu, że bardzo obciąża nerki[/quote]

nie czytałem bo nigdy i nigdzie nie spotkłem się z takimi informacjami ;/ no le teraz już wiem dziękówka za podpowiedz

Masato 
Srebrny Wilk

Wysłany: 2008-12-13, 22:13   

Kilka kilo dalej to Ty przeskoczysz dzięki odpowiedniemu odżywianiu, a nie siłce ;] ja np w zeszłym roku ważyłem 18 kg mniej ;]

Odpowiedz do tematu