Wiek: 20 Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 32 Skąd: Szczecinek
Wysłany: 2008-12-20, 14:19 Problem
Witam wszystkich ponownie.
Mianowicie mam pewien problem. Ciężko jest mi przybrać na masie, i zastanawiałem się nad kupnem gainera, oraz witaminek BCAA. Rzecz w tym, że nie wiem co wybrać ?. Zależy mi na szybkich efektach jeśli chodzi o mase.
pozdro,
moro.
_________________ Mata jest mym kościołem, parter moim niebem, Brazylijskie jiu-jitsu moją religią.
Pomógł: 6 razy Wiek: 23 Dołączył: 15 Mar 2008 Posty: 344 Skąd: z Miasta
Wysłany: 2008-12-20, 15:05
zacznij od dobrej diety tak z 6 posiłków dziennie co 2-3 godzinki a zobaczysz efekty po krótkim czasie a gainerem to możesz zastąpić sobie jakiś posiłek np. w szkole się to sprawdza czy w pracy ale podstawa to jedzenie... tak więc szam szam i jeszcze raz szam i niech masa będzie z tobą pozdrawiam
_________________ Masz pytania? życie Ci odpowie na nie
...jak wyżej.
Oczywiście gainer to podstawa jesli chodzi o jakiekolwiek odzywki i suplementy w nabieraniu masy. Najlepiej w proporcji 30% białka 70%węglowodanów. Możesz tez kupic sobie dibencozide magnum i oczywiście duzo posiłków
Wysłany: 2008-12-22, 22:24
Cytat:
witaminek BCAA
haha! Od kiedy BCAA to witaminki?:p
Cytat:
mój kumpel na treningu bierze Gain Fasta, który dostarcza mu 3100kcal
wow! gratulacje ze nie bełta. Z tego co się orientuje to z 4,5 normalnej porcji tego gain fasta.
Co do szybkich efektów to polecam metanabol lub wistrol.
p.s tak wiem czepiam się
A teraz przechodzimy do tematu.
A wiec, proponuje policzyć liczbę kalorii i dobrać dietę. Jeżeli nie jesteś w stanie jej utrzymać (a zapewne nie jestes) to kupuj gainera(proporcje gainera w zależności do braków w diecie).
Do tego polecam BCAA lub jakieś inne aminokwasy jako wspomagacz regeneracji oraz antykatabolik po treningu.
Zapraszam do tematu po ułożeniu diety, zacznij od kalorii.
Ten temat z sfd służy pomocą >>>
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2008-12-23, 00:03
Panowie spokojnie przecież to musi być pomyłka na pewno chodziło mu o 310 kcal .
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
heee ja wogule nie czaje tego, jak mozna wypic gainera podczas treningu SW... gdybym ja wypil, i zrobil taki trening jak zawsze robie to bym go po 30s zwrucil