Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem
Autor Wiadomość
Batman 

Wysłany: 2009-12-04, 15:11   

Konan napisał/a:
No ale dopiero zaczynam brać więc dietę zawsze można zastosować :) jedynie proszę o pomoc w rozpisce jak to powiło wyglądać a ja się będę starać to spełnić

Kod:
Gainera proponuję pić w dni, w których nie mamy szansy zjeść normalnego posiłku, aby go zastąpić

i

Kod:
To zes siano w bloto wyrzucil bo nie masz nawet diety ulozonej a gainer to uzupelnienie brakow w diecie.

Więc jeden jedno, drugi drugie. xD
W sklepie mi koleś gadał ze jak nie mam diety i che ją uzupełnić plus nabrać masę to tego gainera mam wcinać...
Albo się nie znał i mówił to co kiedyś słyszał :-P

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2009-12-04, 16:31   

Konan napisał/a:

Więc jeden jedno, drugi drugie. xD
W sklepie mi koleś gadał ze jak nie mam diety i che ją uzupełnić plus nabrać masę to tego gainera mam wcinać...

No tak tylko, że my właśnie odradzaliśmy ci takie postępowanie. Nie posłuchałeś naszej pierwszej rady, to posłuchasz drugą?
co do podpowiedzi "sprzedawców" jeżeli nie jest to nasz dobry znajomy nie można polegać na radach takich Panów. Spójrz na skład owego Gainera: Monohydrat (zbędny z takim stażem i w dodatku retencja wody) cukry proste, no i cena. Za taką kwotę mógłbyś zakupić PVL Mutant MASS 6,8 kg (świetne skład węgli min. Vextargo; brak monohydratu; jedna z najlepszych pozycji na rynku).
Ale jako, że jednak posiadasz już owy suplement wykorzystuj go jako uzupełnienie w diecie oraz po treningowo. Pamiętaj jednak, że owy Gainer nie jest posiłkiem tylko jego zastępstwem i, że uzyskane w ten sposób składniki odżywcze mogą stanowić 1/3 całego zapotrzebowania dziennego.

"Ból przemija, chwała trwa wiecznie"
Alan Shearer

Batman 

Wysłany: 2009-12-04, 19:34   

Lucjusz1992 napisał/a:
co do podpowiedzi "sprzedawców" jeżeli nie jest to nasz dobry znajomy nie można polegać na radach takich Panów.
Chyba, że poleca nam ten sklep instruktor jednej z miejscowych siłowni :mrgreen: :-P

Killu 

Wysłany: 2009-12-04, 20:41   

Sprzedawcy moga sie znac na suplementach ale ich bardziej interesuje sprzedaz niz Twoje miesnie.

Konan 

Wysłany: 2009-12-04, 22:06   

To jest najlepszy sklep w lesznie więc coś musi wiedzieć skoro ludzie do nich wracają ;/

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2009-12-04, 23:21   

Możliwe, że i najlepszy ponieważ młodzi ludzie (ektomorficy) dostają to czego chcą: Szybką masę złej/średniej jakości. Owy sprzedawca wykorzystał twoją niewiedzę w temacie; i jak pisałem wcześniej tylko dobry znajomy poleci ci odpowiedni produkt za odpowiednią cenę. Według dawkowania które podała ci tamta osoba, owe 5 kg Gainer'a zniknie w niecałe półtora miesiąca. A, że poprzez mono wystąpi retencja wody, oraz zadziałają niekorzystnie dla jakości "mięsa" cukry proste będziesz zadowolony z efektów, dlatego wrócisz po następne 5 kg. Lecz wtedy się zawiedziesz, organizm będzie uodparniał się na działanie kreatyny, węglowodany proste spowodują tzw. "zalanie". Można wylicza, ale po co?
Już kiedyś pisałem: Na forum udzielamy rad, nie rozkazów: możesz się nimi sugerować albo nie. Nie mamy z tego żadnych korzyści finansowych tylko ten symboliczny "+". Ale czy osoba licząca na zysk oraz na dodatkowe dochody ze sprzedaży odżywek marek ich Partnerów finansowych; będzie odpowiedniejszą osobą? Tu odpowiedź zostawiam dla ciebie.

"Ból przemija, chwała trwa wiecznie"
Alan Shearer

Odpowiedz do tematu