Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem
Autor Wiadomość
Konan 

Wysłany: 2009-11-27, 15:49   Problem

A więc mam problem - chcę kupić jakiegoś gajnerka - w sklepie mi polecił jakiegoś za 160 zł ( mniejsze o to ). Chodzi o to że jak na razie będę mógł kupić 1 paczkę która mi ma starczyć na miesiąc a wątpię czy dam radę uzbierać siano na następna w styczniu bo mi spory mandat wpadł a się uczę i nie mam gdzie zarabiać.

Więc pytanie - brać miesiąc i i później sobie dać przerwę czy rozłożyć sobie dawkę miesięczną na 2 miesiące?? Proszę o odpowiedź.

Killu 

Wysłany: 2009-11-27, 15:58   

Mozesz kupic ostrowie i jakies carbo i robic bulki. A kiedy chcesz ten gainer pic?

Konan 

Wysłany: 2009-11-27, 16:14   

Jeżeli bym przez miesiąc brał to tak jak mi zaleci czyli pewnie rano, przed treningiem, po i kolacja
A jak na 2 miesiące to przed i po treningu.

tomek93 

Wysłany: 2009-11-27, 16:42   

Killu napisał/a:
Mozesz kupic ostrowie i jakies carbo i robic bulki. A kiedy chcesz ten gainer pic?
killu jak bulki robic ? ja mam zamiar kupic http://www.allegro.pl/ite...tisy_od_mp.html a carbo mam jak bulki robic?:D

Killu 

Wysłany: 2009-11-27, 16:43   

bulki nie bułki :P Mieszasz bialko i carbo i wychodzi odzywka typu bulk :P Albo pijesz oddzielnie. Ostrowia jest spoko kupilem sobie 2 smaki czekolada i truskawka. Narazie jem jeszcze czekolade i moze byc.

Nicpoń. 

Wysłany: 2009-11-27, 17:18   

Jeżeli masz zamiar kupić gainera za 160zł. i mieć go na miesiąc, a później nic, to ja na Twoim miejscu kupiłbym sobie 2 gainery po 80 i jadł wg. braków w diecie przez 2 miesiące.

Konan 

Wysłany: 2009-11-27, 17:45   

to jak bym kupił to: http://www.allegro.pl/ite...tisy_od_mp.html to co do tego - proszę o link allegro :)

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2009-11-27, 20:12   

Za 160 zł możesz skomponować spokojnie uzupełnienie diety na miesiąc + preparat przed treningowy + monohydrat. Jeżeli się nie mylę za taką kwotę można zakupić 6,8 kg Mutant Mass (no może z dopłata 20zł). Dziwny też jest proces przyjmowania owego Gainera; jaki zlecił ci owy sprzedawca. Wychodzi, że dostarczałbyś większość składników odżywczych z owego suplementu (co jak powinieneś wiedzieć: Mija się z celem).
Najlepsza opcją będzie zakup (tak jak zauważył Killu) węglowodanów + białka; zauważyłem że w ofercie owego sprzedawcy (podanego w linku) znajduje się Carbo firmy Olimp w niskiej cenie. Podsumowując: Za owe 160 zł możesz zakupić około 4 kg białka oraz 3 kg węglowodanów; które starczą ci od 2 do 4 miesięcy racjonalnego przyjmowania.

"Ból przemija, chwała trwa wiecznie"
Alan Shearer

Konan 

Wysłany: 2009-11-27, 21:07   

To może ktoś poleci jakiś zestaw z allegro. Najlepiej podać linki - to znacz - co z czym :)

Killu 

Wysłany: 2009-11-27, 22:29   

To bialko co sam podales :P a carbo to http://suple.net/olimp-carbo-1000-p-465.html Kup sobie narazie 2 wory ostrowi i 2-3 carbo i styknie na okolo 2-3 miechow. Zalozmy 30g bialka i 40g carbo dziennie (to juz zalezy od brakow w diecie) Mi by bylo szkoda kasy na carbo bo weglowodany sa latwodostepne wiec mozesz zszamac wora ryzu, chleb pelnoziarnisty, owsiane, banana zalezy jakich wegli potrzebujesz :P Ale i tak zrob jak chcesz.

Spetz 
JJ/Sanda

Wysłany: 2009-11-28, 13:23   

Kilka rzeczy do sprostowania.
Jeśli chodzi o Carbo, to je bierzemy TYLKO po treningu siłowym!
W inne dni nie ma sensu, bo są to węgle proste, potrzebne tylko po treningu aby zapoczątkować tzw. "wyrzut insuliny".
Najlepiej carbo zmieszać z bcaa i wypić po treningu.
Odnośnie białka, to jeżeli pijemy carbo to pasuje odczekać 20-30 min i dopiero spożyć białko, a nie mieszać jedno z drugim.
Odnośnie gainerów - po treningu siłowym lepiej jednak wypić carbo, a nie gainera - dlaczego?
Dobre gainery mają ww złożone, które wchłaniają się dość szybko (mają niski ig, nie powodują wahań poziomu cukru we krwi), a nam po treningu chodzi o to żeby po 'siłówce' zapoczątkować właśnie wyrzut insy, o którym napisałem powyżej.
Gainera proponuję pić w dni, w których nie mamy szansy zjeść normalnego posiłku, aby go zastąpić, jednak nie polecam tego robić więcej niż 1 raz dziennie.
Druga opcja to picie gainera po treningu aerobowym, ale tylko jeśli następuje on bezpośrednio po treningu siłowym tzn. robimy zwykły trening na siłowni, pijemy carbo+bcaa, wskakujemy na bieżnię, wracamy do szatni i pijemy gainera - chociaż w tym przypadku lepiej sprawowałby się bulk (np. MHP Up Your Mass - super skład, dobra cena), ale dobry gainer (który ma jak najmniej węgli prostych, a dużo złożonych i jakościowo dobre białko) również jest ok. Tylko, że taki szejk po aerobach, traktujemy już jako posiłek więc po-treningowy jemy 2-3h później.

Mam nadzieję, że trochę rozjaśniłem jak to wygląda, jak coś to pisać, i sorry za nieobecność na forum ;-)

Konan 

Wysłany: 2009-12-03, 23:34   

A więc kupiłem OLIMP GAIN BOLIC 6000 - 5kg ;) Teraz prosze o pomoc z rozpiską dawkowania i dietą + ćwiczenia

Wiec do rzeczy
śniadanie 6:30
przeważnie chleb z serem lub dżemem
2 śniadanie ( szkoła )
ee tu jest problem bo jem albo drożdżówkę albo jakiegoś batona ( od jakiegoś czasu mam obrzydzenie do jedzenia chleba w szkole ;p )
obiad (15 lub 16 godzina )
zupa bądź ziemniaki + mięso + sałatka bądz jakiś makaron lub ryż.
Podwieczorek ( 17 - 18 )
banan bądź coś podobnego
Kolacja
chleb najczęściej kanapka ( mięso, ser, ogórek, pomidor )

Dni treningowe ( sw ) to jedynie więcej bananów zjem :oops:

teraz rozpiska
wt + czwartek - sw
poniedziałki, piątki - siłownia ( amatorska )
sobota lub niedziela bieganie
i jak mi się przypomni to brzuszki w domu robię czasem ;/

Wzrost: 191cm
Waga: 88.65

Dziękuję za uwagę i proszę o pomoc ;)

Killu 

Wysłany: 2009-12-04, 12:16   

To zes siano w bloto wyrzucil bo nie masz nawet diety ulozonej a gainer to uzupelnienie brakow w diecie.

Konan 

Wysłany: 2009-12-04, 12:32   

No ale dopiero zaczynam brać więc dietę zawsze można zastosować :) jedynie proszę o pomoc w rozpisce jak to powiło wyglądać a ja się będę starać to spełnić

Kod:
Gainera proponuję pić w dni, w których nie mamy szansy zjeść normalnego posiłku, aby go zastąpić

i

Kod:
To zes siano w bloto wyrzucil bo nie masz nawet diety ulozonej a gainer to uzupelnienie brakow w diecie.

Więc jeden jedno, drugi drugie. xD
W sklepie mi koleś gadał ze jak nie mam diety i che ją uzupełnić plus nabrać masę to tego gainera mam wcinać...

Killu 

Wysłany: 2009-12-04, 13:23   

W sklepie koles mowi tak zeby jak najwiecej towaru opchnac.

Odpowiedz do tematu