Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Siła i wytrzymałość + redukcja tłuszczu
Autor Wiadomość
Korzus 

Wysłany: 2009-02-11, 01:51   Siła i wytrzymałość + redukcja tłuszczu

Witam, od jakiegos roku intensywnie cwicze KB + lżej MT od 2 miesiecy przygotowuje sie do zawodów i dlatego mam pytanie potrzebuje cos na wzrost sily i wytrzymałości.. Trener polecił mi BODYMAX co Wy mi polecacie? chcialbym jeszcze troche spalic tluszczu. Mam 189cm wzrostu 103kg wagi 24 lata.. przez ostatni rok zrzucilem 20 kg. Nie mam zadnej diety oprocz tego ze wyeliminowalem z jedzenia chleb i ziemniaki.. Trenuje Ciezko 5 dni w tygodniu do tego biegam ok 3 razy w tygodniu.. co mozecie mi poradzic? Z forum wyczytalem ze chyba kreatyna i HMB ale moge sie mylic bo nigdy nic nie bralem .. Jak mozecie to odrazu napiszcie jak sie to bierze i jak dlugo ? Bardzo dziekuje.. Pozdrawiam..

specnaz 

Wysłany: 2009-02-11, 03:20   

Na szkoleniach z gromem, formozą i AT to wytrzymałość była ćwiczona na najwyższym poziomie. Trzeba pójść do woja żeby tego doświadczyć.

Korzus 

Wysłany: 2009-02-11, 06:41   re

za duzo mi nie pomogła ta wypowiedz..

Torkowy 

Wysłany: 2009-02-11, 09:33   

Korzus, na wzrost siły i wytrzymałości bez większego nabierania masy to kreatyna. Kup jakiś monohydrat i bierz go ok. 6 tygodni, później przerwa. Do tego możesz brać białko np.

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2009-02-11, 10:45   

Jeżeli zawody masz za tydzień lub 2; suplementacja nic ci nie pomoże (może w małym stopniu). Byłby to twój pierwszy cykl, ale i tak moja propozycja wygląda następująco:
- Kreatyna (jabłczan), Bcaa, Arginina.
Podobny stosował mój przyjaciel i "chwalił" sobie ;-) , ale pamiętaj, żaden z tych supli nie działa bezpośrednio na zwiększenie wydolności. Nie zapomnij też o odpowiednich posiłkach przed wysiłkiem, bogatych w węglowodany złożone o niskim IG.
Co do mono przed treningiem MT: Ja, jak i paru innych zawodników z Klubu (kiedyś już chyba to pisałem); doświadczyliśmy skutków ubocznych owego suplementy które minęły po odstawieniu kreatyny.

"Ból przemija, chwała trwa wiecznie"
Alan Shearer

Korzus 

Wysłany: 2009-02-11, 11:36   

A mozecie mi napisac co jest odpowiedzialne za co bo siedze i czytam to oczoplasu dostaje z tych opisow danych przez was supli. A zanim cos wezme chcialbym wiedziec co biore i w jakich ilosciach mam brac oraz kiedy.. Ale i tak juz bardzo wam dziekuje..

I co najlepiej jesc przy takiej suplementacji nie mowie tu o super scislej diecie tylko tak zeby pomoc tym. Czytalem juz tematy o diecie ale w wiekszosci nic nie ma..

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2009-02-11, 12:34   

Co do mojej wersji to wygląda następująco:
1. Kreatyna (Jabłczna)- Może być TCM z Olimpu; jeżeli chodzi o SW tu sądzę, że wariant ekonomiczny spisałby się najlepiej: 3-4 kapsułki; 3 razy dziennie (Przed śniadaniem, Po treningu, Przed snem). Co do opcji na czczo, są różne zdania; ja jestem jednak przeciwnikiem tego rozwiązania.
2. BCAA- Tu bywa różnie. Suplement jest drogi w "eksploatacji", żeby odczuć jego "efektywność" przydałoby się brać 1g na 10 kmc. Ale możesz również rozłożyć go na 3g, 3 razy dziennie. Tu również kupiłbym produkt Olimpu; szału w składzie nie ma, ale cena jest bardzo atrakcyjna.
3.Arginina- Przed treningiem 4-6g.

Co do diety, ze złej strony zacząłeś. To suplementy układa się pod dietę nie na odwrót.
Jak dla mnie nie ma czegoś jak: prawie dieta, albo ją przestrzegasz, albo nie. Możesz sugerować się odpowiednimi zaleceniami żywieniowymi, ale i tak będzie to 30% tego co daje "zapięta na ostatni guzik" dieta.

Alan Shearer

Korzus 

Wysłany: 2009-02-11, 16:36   

No wiec pojezdzilem troche popytalem i kupilem takie rzeczy jak: Kreatyna ActiVita TCM PRO do tego TOP 10 firmy ACTIVLAB, Dyma-Burn firmy DYMATIZE oraz BCAA mam nadzieje ze dobrze mi ludzie doradzili .. Bardzo wam dziekuje za pomoc pozdrawiam..

Co to arganina?

_grucha 

Wysłany: 2009-02-11, 19:53   

aminokwas. uczestniczy w syntezie tlenku azotu. pobudza muzgownicę do produkcji hormonu wzrostu i pomaga spalać fat. daje pompę po treningu.

Korzus 

Wysłany: 2009-02-11, 21:39   

czyli co dobrac jeszcze ta arganine?

Co do mono przed treningiem MT: Ja, jak i paru innych zawodników z Klubu (kiedyś już chyba to pisałem); doświadczyliśmy skutków ubocznych owego suplementy które minęły po odstawieniu kreatyny. Co to za skutki uboczne?

Hate91 
KickBoxing , MT

Wysłany: 2009-02-11, 21:51   

za ile masz zawody ? ja poleam osobiscie Cell Pump ale po tym ci zajebiscie waga skoczy wiec zbijanie obowiązkowe ale siła nie z tej ziemi jest :) jak to bierzesz
ew noxplode .

Korzus 

Wysłany: 2009-02-11, 22:06   

zawody mam 21.03 choc nie tylko o to chodzi .. chodzi o to zeby w ogole sie wspomoc bo ciezko pracuje i czasami rece i nogi odmawiaja juz posluszenstwa :/ Troche za pozno o tym pomyslalem ale wczesniej nie myslalem w ogole o suplementach:/

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2009-02-11, 22:11   

Co do produktów które zakupiłeś to ActiVita wypuściła bardzo konkretne produkty z serii TCM. Dymatize jest również dobrym wyborem, lecz jako tzw. "spalacz" na pobudzenie działa średnio. Ogólnie zakupiłeś porządny zestaw. Witaminy Activlab'a także są dobrym uzupełnieniem. Arganina może być w tym przypadku zbędna; ponieważ posiadasz już produkt Dymatize który może dać podobny efekt pobudzenia przed treningiem/zawodami (podobny lecz "lżejszy").

A efekty uboczne to min.: Nienaturalne uczucie pragnienia, "spowolnienie" podczas treningów (początkowo sądziłem, że jest to winna węglowodanów, lecz myliłem się). No, ale nie masz się czym martwić skoro zakupiłeś jabłczan.

Alan Shearer

Korzus 

Wysłany: 2009-02-11, 22:34   

Bardzo dziekuje:D w takim razie bede pisal jakie sa efekty i jak to dziala :D Pozdrawiam..

Hate91 
KickBoxing , MT

Wysłany: 2009-03-09, 17:05   

Cześć ja sobie tak planowałem bo cwicze sw i dodatkowo teraz chcialbm troszke na siłowo poćwiczyć ( wczesniej juz cwiczyylem na siłowni ) i zastanawiam sie nad Knockout ' em ale tez zalezy mi na czystej sile zeby masy tez nie nabierać zbytnio jakie byście suple dradzili ?

Odpowiedz do tematu