Wysłany: 2010-04-21, 07:28 suplemantacja na kreatynie + bcaa
Siemano , chciałem sobie za niedlugo zrobic suplementacje na kreatynie + aminokwasy , zastanawiam sie jaką kreatyne wybrać zeby sie nie spompować i dzieki temu spowolnic ?
czy taki zestaw bd dobry ?
cm3 + bcaa ( dymatize )
lub
CREATINE MEGA CAPS + bcaa
lub
też znajomi proponują shock i storm , lub nanovapor ale to chyba bardziej .. takie bardziej koksiarskie ;d .
intensywnosc treningu to : 3 x SW , 1/2 x bieganie 1/2x siłownia
O właśnie.Może troche zaofftopuje ale nie chce zakładać nowego tematu.Mógłby ktoś podać jakieś linki o działaniu im skutkach zażywania nanovaporu?Bo u nas niestety w szkole duż9o moich znajomych to "je" a mają po 14/15/16 lat więc na dobre to im nie wyjdzie, a jestem ciekawy jakie skutki może to wywołać
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2010-04-21, 15:34
Możesz zacząć od jabłczanu. Źle znajomi proponują, nie ten staż i przebyte cykle.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Pomógł: 37 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Paź 2008 Posty: 603 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-04-21, 19:08
Obojętnie jaka kreatyna, tu naprawdę nie ma diametralnych różnic, bierz mono i po sprawie, albo cokolwiek innego.
Sajgon - nanovapor to lipa, tzn. chodzi mi o wersję europejską, okrojoną mocno w stosunku do dobrej amerykańskiej. Skutków żadnych nie będzie, zwykły suplement na pompę, choć w tym przypadku dość słaby.
Wysłany: 2010-04-21, 19:14
Cytat:
czyli cm3 , czy ta 2 kreatyna bedzie dobra ?
Może być, CM3. Tak jak słusznie napisał Spetz, diametralnych różnic nie ma. ja dodam od siebie, że to dieta odgrywa największa role przy np. efekcie retencji wody którego się obawiasz.
Spetz napisał/a:
Sajgon - nanovapor to lipa, tzn. chodzi mi o wersję europejską, okrojoną mocno w stosunku do dobrej amerykańskiej. Skutków żadnych nie będzie, zwykły suplement na pompę, choć w tym przypadku dość słaby.
Ale dla chłopaka w wieku 14/15 lat, stanowczo zbędny, i tak nie wykorzysta potencjału owego suplementu.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Wysłany: 2010-04-21, 19:47
No umrzeć może nie, ale może wyłysieje lub co gorsza, zarośnie cały... Różne rzeczy się dzieją na tym świecie... %)
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
E to nie tak źle Kurde, mam wraenie, że mi matka podkłada tego nanovaporu do żarcia, bo cały owłosiony jestem jak niedzwiedz, w dodatku chyba jakoi jedyny ze skzoly w tym wieku ;/ A wracajac do tego nanovaporu to coś chyba musi działać, bo kolega efekty ma zajebiste(ten jeden, po temu drugiemu gówno to daje )więc może zależy od człowieka.W każdym badz razie thx panowie i nie offtopujemy tu dalej
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
dokładnie, MOŻE działać, ale NIE MUSI, wystarczy, że samemu się sprawdzi to i owo czy działa i jak działa na sobie, i TYLE z filozofii
ale trzeba być i ostrożnym i cierpliwym
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
Pomógł: 37 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Paź 2008 Posty: 603 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-04-21, 21:32
Sajgon - przeprowadź test. Kup jakieś tabletki, i powiedz kolegom, że masz np. metanabol. Dasz im do spróbowania - gwarantuję, że będą tacy, którzy powiedzą, że ich konkretnie siekło, staną się agresywni itp. - wszystko kwestia psychiki i odpowiedniego nakręcenia
Wysłany: 2010-04-21, 21:52
Nie ma to jak konkretny efekt placebo... znany wszystkim np. z Testosterolu za jedyne 12 zł ;]
Sun Tzu, "Sztuka wojny"