Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
suplementacja Kreatyna+Carbo+białko
Autor Wiadomość
kondi39 

Wysłany: 2010-09-03, 15:59   suplementacja Kreatyna+Carbo+białko

Siemano. Przychodzi pora na robienie masy więc mam zamiar zaopatrzeć się w kreatyna olimpu 1250 (mono) zostało mi carbo maXCarb oraz mam zamiar kupić białko może witamin-shop 100% whey protein . Myślę że taki zestaw będzie dobry co o tym sądzicie i kiedy co i w jakich ilościach brać?????. Staż około 2 lat , waga 78 kg to mój pierwszy cykl na krecie.

Kapap Krav Maga :)

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2010-09-03, 20:17   

Te białko ja mam. Dopiero od niedawna więc nie mogę za dużo na jego temat powiedzieć. Ale nie bierz smaku ananasa jest po prostu okropny(pije i zatykam nos xD i popijam czym dla zmiany smaku).

Ale w wieku 16lat ja bym się nie brał jeszcze za odżywki na to przyjdzie czas poczekaj jeszcze z rok. Twój organizm przechodzi jeszcze znaczne zmiany jest jeszcze zupełnie inny metabolizm niż po 20roku życia. Inne zapotrzebowanie na makro i mikro składniki i na witaminy. Dietę zapewne masz skoro 2 lata stażu. Warto było by się doradzić kogoś kto się na tym zna.

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2010-09-03, 23:00   

Po pierwsze dieta;
Po drugie odpowiedni trening;
Po trzecie suplementacja

Suplementy jak na pierwszy cykl jak najbardziej OK. Lecz najpierw wypełnij 2 pierwsze postulaty, zanim przystąpisz do niego.

P.S Zamiast białka podanego przez ciebie polecam ci tańszy zamiennik: UNS Econo w smaku Cappuccino.

P.S 2 I mała lektura: http://forum.fight-club.p...tyna-vt3356.htm

"Ból przemija, chwała trwa wiecznie"
Alan Shearer

kondi39 

Wysłany: 2010-09-05, 09:47   

Co do wieku tu pisze 16 bo mam urodziny w listopadzie dopiero ....;/ Ale jestem dobrze zbudowany więc myślę że już mogę zacząć brać jakieś suplementy (w maju brałem BCAA). Dieta oczywiście będzie bo to podstawa. Trenuję na siłowni gdzie jest doświadczony instruktor który układa plan i dietę. Ostatnio słyszałem że trening na krecie (na cyklu) powinien trwać od 30 minut do godziny i że trzeba ćwiczyć ostro w krótkim czasie (ale oczywiście z odpowiednimi przerwami między seriami) co o tym sądzicie ??

Kapap Krav Maga :)

Odpowiedz do tematu