Może jesz węgle na noc? I przez to się tłuszcz na brzuchu odkłada. Myśle że jest to bardzo możliwe, jak np.wracasz ze szkoły, później idziesz na trening, wracasz wieczorem, jesz obfitą kolacje, i kładziesz się spać szybko, żeby rano być wyspanym.
Poza tym, robisz jakieś brzuszki czy coś? 10 pak jest niemożliwy niestety do wyrobienia , ale też od biegania mięśnie brzucha ci się nie wyrobią. Wiem że na treningach robicie na pewno brzuszki ale to jak widać może to być za mało.
Co do suplementów - w twoim wieku Fat Burnery odpadają, a poza tym i tak nie ma żadnego supla który by jakoś w szczególny sposób uderzał akurat w brzuch.
No za brzuszki się teraz pożądnie wezmę.. Ale przez treningi siłą rzeczy powinno coś się tam wykształcić.. (Przeciez na każdym treningu czegokolwiek cos sie z brzuchem robi, nie ze specjalnym naciskiem - ale jednak)
Co do suplementow, wiem, ze nie ma czegos konkretnego na brzuch, tylko na brzuch. Lecz na pewno sa rzeczy ktore go wspomagaja, moze cos na wieksze spalanie kcal, czy cus.. Jestem naprawde zielony w tym temacie.
Pomógł: 37 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Paź 2008 Posty: 603 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-10-04, 18:04
Już to pisałem wiele razy, ale napisze kolejny, daruj sobie brzuszki.
I nie wiem gdzie się takich bajek nasłuchałeś, ale nie istnieje żaden suplement, który spowoduje miejscowy rozrost danego mięśnia. Jak nie ćwiczysz brzucha, to jakim cudem ma być on widoczny? Skoro ćwiczysz tyle godzin, to nie powinieneś mieć zbyt dużego poziomu BF, więc weź się za normalne ćwiczenia i będzie ok. Innej opcji nie ma. A przy wadze 70kg to zaczynasz wychodzić z anoreksji.
Może jesz węgle na noc? I przez to się tłuszcz na brzuchu odkłada. Myśle że jest to bardzo możliwe, jak np.wracasz ze szkoły, później idziesz na trening, wracasz wieczorem, jesz obfitą kolacje, i kładziesz się spać szybko, żeby rano być wyspanym.
Pomógł: 37 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Paź 2008 Posty: 603 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-10-04, 19:09
Normalne ćwiczenia, mam na myśli wszelkiego rodzaju spięcia, skłony naprzemienne, wznosy nóg itp. - przeglądnij sobie np. ABS2 , bądź atlas ćwiczeń na sfd i wybierz 3-4ćwiczenia. Rób po 3-4 serie, max ilość powtórzeń (tzn. do bólu). Ważne, żeby były to ćwiczenia oddziałujące na różne partie brzucha (zarówno na mięśnie proste jak i skośne, do tego z podziałem np. na partię dolną itp.). Przykładowy trening brzucha - unoszenie nóg w zwisie na drążku/drabince/w podporze, spięcia na maszynie/leżąc, skłony naprzemienne do kolan itp. Przerwy pomiędzy seriami do 30 sek. Trening brzucha ma być intensywny, spokojnie można go zrobić w 10min. A brzuszki są bardzo nieefektywne.