Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Suplementy na brzuch
Autor Wiadomość
Dead333

Wysłany: 2009-10-04, 17:45   Suplementy na brzuch

DELETED

Killu 

Wysłany: 2009-10-04, 17:55   

Po cholere Ci suplementy na brzuch jak nawet go nie cwiczysz? Zacznij cwiczyc brzuch ABS'em II i powinienes miec efekty.

stilian 

Wysłany: 2009-10-04, 17:56   

Może jesz węgle na noc? I przez to się tłuszcz na brzuchu odkłada. Myśle że jest to bardzo możliwe, jak np.wracasz ze szkoły, później idziesz na trening, wracasz wieczorem, jesz obfitą kolacje, i kładziesz się spać szybko, żeby rano być wyspanym.
Poza tym, robisz jakieś brzuszki czy coś? 10 pak jest niemożliwy niestety do wyrobienia :-P , ale też od biegania mięśnie brzucha ci się nie wyrobią. Wiem że na treningach robicie na pewno brzuszki ale to jak widać może to być za mało.
Co do suplementów - w twoim wieku Fat Burnery odpadają, a poza tym i tak nie ma żadnego supla który by jakoś w szczególny sposób uderzał akurat w brzuch.

Dead333

Wysłany: 2009-10-04, 18:00   

No za brzuszki się teraz pożądnie wezmę.. Ale przez treningi siłą rzeczy powinno coś się tam wykształcić.. (Przeciez na każdym treningu czegokolwiek cos sie z brzuchem robi, nie ze specjalnym naciskiem - ale jednak)

Co do suplementow, wiem, ze nie ma czegos konkretnego na brzuch, tylko na brzuch. Lecz na pewno sa rzeczy ktore go wspomagaja, moze cos na wieksze spalanie kcal, czy cus.. Jestem naprawde zielony w tym temacie.

Spetz 
JJ/Sanda

Wysłany: 2009-10-04, 18:04   

Już to pisałem wiele razy, ale napisze kolejny, daruj sobie brzuszki.
I nie wiem gdzie się takich bajek nasłuchałeś, ale nie istnieje żaden suplement, który spowoduje miejscowy rozrost danego mięśnia. Jak nie ćwiczysz brzucha, to jakim cudem ma być on widoczny? Skoro ćwiczysz tyle godzin, to nie powinieneś mieć zbyt dużego poziomu BF, więc weź się za normalne ćwiczenia i będzie ok. Innej opcji nie ma. A przy wadze 70kg to zaczynasz wychodzić z anoreksji.

Dead333

Wysłany: 2009-10-04, 18:08   

Wspominałem juz - wiem, ze nie istnieje taki suplement.. Sądziłęm ze są jakieś, które po prostu w jakikolwiek sposób wspomogą rozwój mięśni.

Powtarzam - nie znam sie, proszę wybaczyc .. niewiedzę.

BTW:

Co rozumieć pod terminem "normalne cwiczenia" jezeli nie brzuszki??

stilian 

Wysłany: 2009-10-04, 18:50   

Napisałem ale nie doczekałem się odpowiedzi

Cytat:
Może jesz węgle na noc? I przez to się tłuszcz na brzuchu odkłada. Myśle że jest to bardzo możliwe, jak np.wracasz ze szkoły, później idziesz na trening, wracasz wieczorem, jesz obfitą kolacje, i kładziesz się spać szybko, żeby rano być wyspanym.

jest u ciebie taka sytuacja?

Dead333

Wysłany: 2009-10-04, 19:01   

Jezeli chodzi o fast foody czy bezwartosciowe wegle - nie jadam praktycznie wcale..

Co do wieczorów, owszem, zdarza mi się więcej zjeść (przed treningiem jadam niewiele - nie mam zbytnio czasu).

stilian 

Wysłany: 2009-10-04, 19:05   

No to może to po prostu wina genów? Ludzie mają różne geny. Może akurat ty łapiesz szybko brzuszek :->

Dead333

Wysłany: 2009-10-04, 19:07   

Geny, przemiana materii.. Sztuką jest znalezc rozwiazanie jak temu zaradzic t_t

Spetz 
JJ/Sanda

Wysłany: 2009-10-04, 19:09   

Normalne ćwiczenia, mam na myśli wszelkiego rodzaju spięcia, skłony naprzemienne, wznosy nóg itp. - przeglądnij sobie np. ABS2 , bądź atlas ćwiczeń na sfd i wybierz 3-4ćwiczenia. Rób po 3-4 serie, max ilość powtórzeń (tzn. do bólu). Ważne, żeby były to ćwiczenia oddziałujące na różne partie brzucha (zarówno na mięśnie proste jak i skośne, do tego z podziałem np. na partię dolną itp.). Przykładowy trening brzucha - unoszenie nóg w zwisie na drążku/drabince/w podporze, spięcia na maszynie/leżąc, skłony naprzemienne do kolan itp. Przerwy pomiędzy seriami do 30 sek. Trening brzucha ma być intensywny, spokojnie można go zrobić w 10min. A brzuszki są bardzo nieefektywne.

Odpowiedz do tematu